САЩ съобщиха днес, че ще върнат на Ватикана копие от

...
САЩ съобщиха днес, че ще върнат на Ватикана копие от
Коментари Харесай

САЩ ще върнат на Ватикана копие от писмо на Христофор Колумб

САЩ оповестиха през днешния ден, че ще върнат на Ватикана копие от ръкописно писмо от 15 в. на Христофор Колумб , в което той споделя за своето " разкриване на Америка " на испанското кралско семейство.
 
Писмото на Колумб, написано през 1493 година, ще бъде върнато в библиотеката на Ватикана, разказана като " законният дом " на писмото, в четвъртък.
 

US returns stolen Christopher Columbus letter to Spain
— CNN (@CNN)

В изказването се споделя, че посланикът на Съединени американски щати Калиста Гингрич ще съобщи документа на основния архивар на Ватикана.
 
Оригиналното писмо на Колумб бе преведено на латински, откакто испанският крал Фердинанд и кралица Изабела го получили и няколко копия били публикувани в цяла Европа. Библиотеката на Ватикана получила едно от тези копия през 1921 година
 

Columbus letter from 1493 is returned to Spain, courtesy of U.S.
— Bloomberg (@business)

През 2011 година станало известно, че копието от писмото, притежавано от Светия трон , е фалшификат , с който била прикрита кражбата на същинския документ. Не е известно по кое време през годините е станало това.-->
 
 Gulliver/Getty Images

Откраднатото писмо било проследено до град Атланта в Съединени американски щати, където пристигнало, откакто мъж го купил на търг в Ню Йорк през 2004 година, без да знае, че е крадено.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР