САЩ санкционираха китайска компания за предполагаемо предоставяне на сателитни изображения

...
САЩ санкционираха китайска компания за предполагаемо предоставяне на сателитни изображения
Коментари Харесай

САЩ санкционират китайска фирма, помагаща на руската Вагнер

САЩ глобиха китайска компания за хипотетично даване на сателитни изображения на Украйна в поддръжка на бойните интервенции на наемната група Вагнер за Русия.

Изследователският институт за галактическа просвета и технологии Changsha Tianyi е измежду 16-те субекта, които са неразрешени от Министерството на финансите.

Фирмата, известна още като Spacety China, има офиси в Пекин и Люксембург.

Вагнер доставя на Русия хиляди изтребители във войната в Украйна.

Spacety China е предоставила на Terra Tech, основана в Русия софтуерна компания, сателитни изображения с радар със синтетична апертура (SAR) на локации в Украйна, се споделя в изказване в четвъртък от Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати.

„ Тези изображения са събрани, с цел да се даде опция за бойни интервенции на Вагнер в Украйна “, се споделя в известието. Отделът също по този начин глоби основаното в Люксембург дъщерно сдружение на Spacety.

Съгласно глобите не може да има прекачване, заплащане или експорт на каквато и да е благосъстоятелност или ползи в Съединените щати на набелязаните лица.

Spacety China към момента не е дала отговор на този ход.

Китай, непосредствен съдружник на Русия, се опита да се нарежда като неутрална страна във връзка с войната в Украйна. Тя беше подложена на критика от Съединени американски щати и техните съдружници за отхвърли да осъди нахлуването на Русия в Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР