САЩ са загрижени, че Русия подготвя скорошна инвазия в Украйна

...
САЩ са загрижени, че Русия подготвя скорошна инвазия в Украйна
Коментари Харесай

САЩ подозират Русия в подготовка на провокация в Украйна като оправдение за намеса

САЩ са загрижени, че Русия приготвя скорошна инвазия в Украйна като сама си изфабрикува предлог за война, в случай че не успее да реализира задачите си с дипломация, съобщи Белият дом. Това съответства с най-голямата от 4 години харекска офанзива против правителсвени уеб сайтове в Украйна, за която Киев упрекна Русия.

Представител на администрацията, представен от " Ройтерс " при изискване да остане неизвестен, споделя, че Съединени американски щати разполагат с информация, сочеща, че Москва към този момент е разположила в Източна Украйна група от " оперативни служащи, подготвени за война в градска среда и в потребление на експлозиви, с цел да извършат саботажи против личните си пороруски сили ". Според същия източник " съветски експерти по основаване на въздействие към този момент са запонали да фабрикуват украински провокации в страната и обществените мрежи, с цел да оправдаят съветска намеса и да сеят раздори в Украйна ".

Говорител на Съвета за национална сигурност към президента сподели, че не е ясно кой е виновен за офанзивата, само че че Джо Байдън е осведомен за нея. " В контакт сме с украинците, предложихме им помощ, до момента в който там проверяват вредите, правят оценка защо става дума и по какъв начин да се възстановят от случая ", добавя представителят.

Говорителката на Белия дом Джен Псаки изясни на кореспонденти, че " като част от проектите си Русия си приготвя вид да сътвори подправен предлог за инвазия, в това число посредством сапобатжи и осведомителни интервенции, като упрекна Украйна, че приготвя непосредствена офанзива против съветски елементи в Източна Украйна ". Това може да докара до всеобщи нарушавания на човешк иправа и военни закононарушения, добави тя.

По думите ѝ съветските военни " възнамеряват да стартират тези дейностти няколко седмици пред ивоенното навлизане, което може да стартира сред средата на януари и средата на февруари ".

Джон Кирби, представител на Пентагона, аза, че поради случвалото се в предишното, мъчно е човек да си показа, че сходни дейности се случват без знанието на висшето управление на Русия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР