САЩ са взели решение значително да увеличат военното си присъствие

...
САЩ са взели решение значително да увеличат военното си присъствие
Коментари Харесай

САЩ увеличават с над десет пъти военния си контингент в Полша

Съединени американски щати са взели решение доста да усилят военното си наличие в Полша . Това разгласи полският министър председател Матеуш Моравецки, представен от локалните медии.

" Съединени американски щати, нашият най-силен съдружник , с помощта на напъните на президента Анджей Дуда и министъра на националната защита, взеха решение да усилят с над 10 пъти контингента на американските войски в Полша ", разкри той в тирада пред Сейма (полския парламент).

През лятото Варшава и Вашингтон подписаха взаимна декларация за военно съдействие. Според документа размерът на американския боен контингент трябваше да нарасне с 1000 души от сегашните 4 500 души .

Страните също по този начин съгласуваха мястото на разположението на военнослужещите и техниката на територията на страната, а град Познан беше определен за място на щаба.

Във Варшава обявиха, че по този метод командването на американските войски на източния фланг на НАТО ще се реалокира в Полша.

През септември ръководителят на ръководещата партия " Право и правдивост " Ярослав Качински съобщи, че изначално на територията на Полша не е било възнамерявало непрекъснато наличие на американците в границите на алианса. По думите му обаче геополитическата обстановка през последните години е довела до " смяна в позицията на нашите западни съдружници, в частност на Съединени американски щати ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР