САЩ са регистрирали вчера нов рекорден брой заразени с коронавирус

...
САЩ са регистрирали вчера нов рекорден брой заразени с коронавирус
Коментари Харесай

Пандемията: САЩ поставиха нов рекорд - над 65 000 случаи на коронавирус за денонощие

Съединени американски щати са записали през вчерашния ден нов рекорден брой инфектирани с ковид в границите на денонощие, с над 65 500 случаи, по данни на университета " Джонс Хопкинс ", съобщи Франс прес. Общият брой на записаните случаи в страната от началото на пандемията към този момент е повече от 3,11 милиона.

Предишният ден с рекорден брой случаи беше вторник - 60 200 за 24 часа.

Центровете за надзор и предварителна защита на заболяванията (ЦКПБ) - най-висшата американска организация за публично опазване на здравето, са подложени на засилен напън от президента Доналд Тръмп и неговите съдружници, които омаловажават заплахата от ковид в опит да съживят стопанската система преди президентските избори през ноември, написа в. " Вашингтон пост ". При ръководството на едно държавно управление, което се управлява от инстинктите на президента, а не от учредена на обстоятелства политика, центровете се оказват принудени непрекъснато да отстъпват или са подценявани при вземането на значимите решения.

Според анализатори задълбочаващият се раздор подкопава престижа на една от водещите организации за публично опазване на здравето в света, управлявала в предишното битката с маларията, едрата шарка и ХИВ/СПИН. Насред най-тежката здравна рецесия в света от един век вследствие на спорове с висши държавни чиновници центровете през последните месеци трансформират или анулират рекомендации по въпроси като носенето на маски и безвредното обновяване на работата на заведения за хранене и молитвени домове.

При неналичието на мощно федерално управление щатските и локалните управляващи са оставени сами да преценят какво да вършат, което води до спорни послания и безредни реакции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР