САЩ са наложили санкции на руски физически и юридически лица,

...
САЩ са наложили санкции на руски физически и юридически лица,
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции на Русия заради отравянето на Навални

САЩ са наложили наказания на съветски физически и юридически лица, откакто заключиха, че Русия се е пробвала да убие опозиционера Алексей Навални с нервнопаралитично вещество. Това оповестиха високопоставени представители на държавното управление на президента Джо Байдън, представени от Ройтерс.

Във видеоконференция те обявиха пред кореспонденти, че ограниченията се взимат в съгласуваност с Европейския съюз и повториха апела на Байдън към Русия да освободи Навални от пандиза.

Санкциите са в отговор на това, което високопоставените представители на Вашингтон дефинираха като опит на Русия да убие Навални предходната година, обвиняване, което Москва не приема. Предшественикът на Байдън, президентът Доналд Тръмп, не наложи наказания на Русия поради нападението против Навални, отбелязва Ройтерс. Байдън възприе по-твърд метод към съветския президент Владимир Путин.

" Съединени американски щати не се стремят нито към презареждане в нашите връзки с Русия, нито към изостряне на напрежението ", сподели единият от представителите на Вашингтон. Смятаме, че Съединените щати и нашите сътрудници би трябвало да бъдат ясни и да карат Русия да си заплаща, когато държанието й минава границите, спазвани от виновните страни, сподели той.

Високопоставените представители на Съединени американски щати, които приказваха на брифинга, към този момент обаче не посочват глобените съветски публични лица, съобщи Асошиейтед прес. Правителството на Байдън постанова наказания и на 14 компании и едно дружество, множеството от които съгласно него са свързани с производството биологични и химически субстанции.

Обявените през днешния ден наказателни ограничения ще са първата от поредност стъпки на държавното управление на Байдън " в отговор на редица дестабилизиращи дейности ", добави единият от висшите чиновници, които приказваха пред репортерите при изискване да бъде непокътната тяхната анонимност.

Това са първите наказания против Русия от държавното управление на Байдън, което даде обещание да се опълчи на Путин при хипотетични набези против съветски опозиционни фигури и хакерски дейности в чужбина, в това число против американски държавни организации и американски компании, отбелязва Асошиейтед прес.

Европейският съюз също наложи през днешния ден наказания против четирима съветски висши публични лица поради вкарването в пандиза на опозиционера Навални. Европейски Съюз не разрешава влизането на своя територия и замразява активите на Александър Бастрикин, началник на Следствения комитет на Русия, Игор Краснов, основен прокурор на Русия, Виктор Золотов, шеф на Националната армия, и Александър Калашников, началник на Федералната работа за изтърпяване на наказванията.

Брюксел съобщи, че четиримата попадат в този лист " поради ролята си в случайното арестуване, гонене и наказание на Алексей Навални, както и поради репресиите против мирните митинги по отношение на противозаконното отношение към него ".

Москва още веднъж отговори остро.

Евентуални нови американски наказания против Русия поради вкарания в пандиза съветски опозиционер Алексей Навални единствено ще влошат двустранните връзки, предизвести през днешния ден Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин, представен от Ройтерс.

Кремъл отхвърля да има връзка с разболяването на опозиционера предходната година и акцентира, че няма доказателства той да е бил токсичен.

Русия " наложително ще отговори " на възможни западни наказания, даде да се разбере нейният министър на външните работи Сергей Лавров, представен от Франс прес.

" Никой не е отменил разпоредбите на дипломацията и едно от тези правила е правилото за взаимност ", сподели Лавров пред публицисти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР