САЩ са готови да възобновят дипломатическите преговори със Северна Корея

...
САЩ са готови да възобновят дипломатическите преговори със Северна Корея
Коментари Харесай

САЩ са готови да възобновят разговорите със Северна Корея

Съединени американски щати са подготвени да възобновят дипломатическите договаряния със Северна Корея за нуклеарната ѝ стратегия. Това разгласи специфичният американски делегат за Северна Корея Стивън Бигън в Сеул, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция

Двустранните договаряния буксуват от неуспеха на втората среща на върха в Ханой през февруари сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун.
Тогава Вашингтон и Пхенян не съумяха да се схванат за прекратяването на нуклеарните стратегии на Северна Корея в подмяна на анулация на икономическите наказания.

Преди ден приключиха тазгодишните американско-южнокорейски военни учения, които КНДР възприема като враждебни, само че наподобява, че те основават условия за обновяване на договарянията.

" Готови сме да стартираме полемики щом севернокорейските ни сътрудници се свържат с нас ", сподели Стивън Бигън след среща в Сеул с южнокорейския си сътрудник И До-хун.

Според отразени в пресата клюки е допустимо да се състои среща сред американци и севернокорейци в демилитаризираната зона сред двете Кореи. Това може да стане по време на почналата през вчерашния ден тридневна аудиенция на Бигън в Сеул. Бигън отхвърли медийни спекулации, че ще стане идващият дипломат на Съединени американски щати в Русия и съобщи, че е " изцяло зает " със сегашната си задача.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР