САЩ разследват руския милиардер Олег Дерипаска.Срещу бизнесмена е повдигнато обвинение

...
САЩ разследват руския милиардер Олег Дерипаска.Срещу бизнесмена е повдигнато обвинение
Коментари Харесай

САЩ разследват руски олигарх - основател на втората по големина алуминиева компания в света

САЩ проверяват съветския милиардер Олег Дерипаска.

Срещу предприемача е повдигнато обвиняване за заобикаляне на глобите, наложени му след нахлуването на Русия в Украйна, съобщи Ройтерс.

54-годишният създател на алуминиевия колос " Русал " (RUSAL) - втората по величина алуминиева компания в света по първична продукция - е измежду десетките съветски олигарси и държавни чиновници, включени в черния лист на Вашингтон през 2018 година в отговор на хипотетичната интервенция на Русия в изборите в Съединени американски щати през 2016 година, чиято цел е била помогне на Доналд Тръмп да стане президент.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати съобщи, че Дерипаска е нарушил глобите, като е употребявал финансовата система на Съединени американски щати, с цел да поддържа три първокласни парцела, и е наел жена, която да купи музикално студио в Калифорния от негово име.



" След несправедливото и непровокирано навлизане на Русия в Украйна дадох обещание на американския народ, че Министерството на правораздаването ще работи за привличане към отговорност на тези, които нарушават нашите закони и заплашват националната ни сигурност ", съобщи в изказване основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд.

" Днешните обвинявания демонстрират, че изпълняваме това заричане ", добави той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР