САЩ разчитат на сериозна дискусия за ядрените съкращения с Русия

...
САЩ разчитат на сериозна дискусия за ядрените съкращения с Русия
Коментари Харесай

САЩ ще обсъждат с Русия и Китай съкращаване на ядрените арсенали

САЩ разчитат на " сериозна полемика " за нуклеарните съкращения с Русия и Китай, съобщи съветникът по националната сигурност на Белия дом Робърт О`Брайън.

" Съединените щати се отдръпнаха от неефективния Договор за ракетите със междинен и по-малък обхват (ДРСМО), което се комбинира с инвестицията на президента в министерството на защитата и може да докара Русия и даже Китай до масата за договаряния за сериозна полемика по отношение на намаляването на арсеналите от нуклеарни оръжия през идващите месеци ", сподели той пред Атлантическия съвет във Вашингтон, предава РИА Новости, представена от БГНЕС.

В същото време съветникът означи, че разискването на разширението на Договора за ограничения за по-нататъшно понижаване и ограничение на стратегическите нападателни оръжия (START-3) ще се организира при заткрити врата.

О`Брайън добави, че Русия и Съединени американски щати, за разлика от Китай, са заинтригувани от договарянията за надзор на оръжията. Той изрази вяра, че в случай че бъде реализиран прогрес в договарянията с Москва, тогава Китай ще бъде " подложен на напън " и Пекин ще се причисли към настоящите старания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР