САЩ проучват възможността да използват своя стратегически петролен резерв, ако

...
САЩ проучват възможността да използват своя стратегически петролен резерв, ако
Коментари Харесай

САЩ мислят да отворят петролния си резерв

САЩ изследват опцията да употребяват своя стратегически петролен запас, в случай че предстоящото нарастване на международното произвеждане на петрол не докара до видимо понижаване на цената на черното злато. Това заяви в. " Уолстрийт джърнъл ".

Администрацията на президента Доналд Тръмп приканва другите страни да усилят размера на петрола. Възможността за потребление на запасите от нефт също се преглежда от редица западни съдружници на Съединените щати, написа вестникът.

Тази опция се изследва в светлината на по-широка полемика за това по какъв начин да се предотврати по-нататъшно съществено спиране на нефта и да се подсигурява, че доставките на петролния пазар ще задоволят изцяло търсенето. Някои от съветниците на " Тръмп " са изрично срещу потреблението на стратегическия запас. До тази стъпка администрацията на Съединени американски щати най-вероятно може да се отиде единствено в краен случай.

Американският стратегически запас за нефт е основан с решението на Конгреса на Съединени американски щати през 1975 година след международната енергийна рецесия при положение на нови изключителни обстановки. Понастоящем в щатите Тексас и Луизиана се пазят към 660 милиона барела нефт. Общият потенциал за предпазване е 727 милиона барела. Американският петролен запас е най-големият в света, благосъстоятелност на държавното управление. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР