САЩ продължават дипломатическите совалки за нови ракети в Азия. Заместник-държавният

...
САЩ продължават дипломатическите совалки за нови ракети в Азия. Заместник-държавният
Коментари Харесай

САЩ продължава дипломатическите совалки за ракети със среден обсег в Азия

Съединени американски щати не престават дипломатическите совалки за нови ракети в Азия . Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати за надзор на оръжията и интернационална сигурност Андреа Томпсън разяснява, че страните сами ще решат дали желаят да разположат американско оръжие на своята територия, оповестяват " Асошиейтед прес " и ТАСС.

Вашингтон разисква със своите съдружници опцията за разполагане на ракети със междинен обхват в Азиатско-Тихоокеанския район , разгласи тя. Според нея водачите на страните от района ще решат без значение.
 Пентагонът против Китай и Русия пое юздите на здрав монголски кон
Пентагонът против Китай и Русия пое юздите на здрав монголски кон

Демокрация, правоприемник на Чингис Хан, и с основна роля в отбранителната тактика на Съединени американски щати

" Вземането на решение в това отношение е суверенно право на водачите на тези страни ", изяснява тят

" Всяко решение за този район ще бъде взето след съвещания с нашите съдружници . Това не е едностранно решение на Съединени американски щати ", добавя Томпсън, която съгласно Държавния департамент е на посещаване в Австралия и Нова Зеландия .

Томпсън твърди, че сътрудниците и съдружниците на Вашингтон са " реагирали позитивно " на Съединени американски щати, след отдръпването от Договора за унищожаване на ракети със междинен и отдалечен обхват на деяние.

Според държавния секретар, Вашингтон се надява, Китай, дружно със Съединени американски щати и Русия, да взе участие в съвещания по нови съглашения за надзор на оръжията. " Призоваваме Китай също да се причисли към процеса на договаряния ", добавя тя.
 Пентагонът не се тормози от Русия в Арктика и разполага F-35 в Англия до 2021г.
Пентагонът не се тормози от Русия в Арктика и разполага F-35 в Англия до 2021г.

Разногласията сред Съединени американски щати и Турция няма да се отразят на интервенциите в Инджирлик

Американският държавен секретар Майк Помпео в изявление за Fox News през юли не изключи опцията Вашингтон да разположи нови ракети със междинен обхват в Азия .

Агенцията отбелязва, че страните, на чиято територия могат да бъдат ситуирани тези оръжия, включват Япония, Южна Корея и Австралия .

Китай реагира и заплаши с контрамерки , в случай че Съединени американски щати разпрострат ракети със междинен обхват на деяние в Азия и предизвестиха съдружниците на Съединени американски щати за последици, в случай че разрешат такива оръжия на тяхна територи.

И Русия реагира и разгласи, че ще предприеме ограничения , в случай че Съединени американски щати разположат ракети в Азия след срутва на контракт за надзор на оръжията и че чака Япония да внедри нова американска система за изстрелване на ракети .
 Помпео обикаля тихоокеански острови в отбрана на демокрацията от Китай
Помпео обикаля тихоокеански острови в отбрана на демокрацията от Китай

Предоговаря достъп на американската войска до въздушно и морско пространство

Съединени американски щати упреква Русия, че не съблюдава контракта, само че отдръпването също разрешава на Пентагона да създаде нови оръжия за противопоставяне на Китай , които могат да се похвалят с все по-сложни сухопътни ракетни сили. Пекин не е страна по контракта и отхвърли да се причисли.

Путин предизвести, че Москва ще бъде принудена да стартира да създава основани на сушата нуклеарни ракети с дребен и междинен обхват, в случай че и Съединени американски щати стартират да вършат същото след края на контракта за надзор върху въоръженията.

С приемането на нов бюджет за защита, Съединени американски щати ще изразходват 738 милиарда $ и 740 милиарда $ за финансовите години 2020 и 2021 . " Бюджетната договорка е феноменална за нашите велики военни ", написа по-рано Тръмп в Туитър.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер упрекна Китай в " тактика на военна експанзия " и " хищна стопанска система ", която дестабилизира азиатско-тихоокеанския район .
 Надпревара за въоръжаване: Русия има вяра, че е пред Съединени американски щати, макар последния тест
Надпревара за въоръжаване: Русия има вяра, че е пред Съединени американски щати, макар последния тест

Москва: В създаване на нови авангардни нуклеарни оръжия Вашингтон не са водещи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР