САЩ приветстваха вчера резолюцията на Европейския парламент за Украйна и

...
САЩ приветстваха вчера резолюцията на Европейския парламент за Украйна и
Коментари Харесай

САЩ доволни от решението на ЕС за Северен поток 2 и продължаването на санкциите срещу Русия

САЩ приветстваха през вчерашния ден резолюцията на Европейския парламент за Украйна и "Северен поток 2 ", както и решението на държавните и държавни ръководители от Европейски Съюз да продължат с половин година секторните стопански наказания против Русия.

Това се споделя в публикувано документално изказване на ръководителя на пресслужбата на американския Държавен департамент Робърт Паладино, представено от ТАСС. "САЩ приветстват неотдавнашните стъпки на Европейски Съюз и страните членки в него да потърсят отговорност от Русия за експанзията против Украйна ", декларира Паладино. Дипломатът показва резолюцията на Екологичен потенциал от 12 декември, която "отново удостоверява значимостта на ролята на Украйна в европейската енергийна система и осъжда градежа на подкрепяния от Кремъл водопровод "Северен поток 2 ", определяйки го като политически план ". "Призоваваме Германия да се вслуша в опасенията на доста от съседите си, сигурността на които ще пострада " от построяването на газопровода, съобщи Паладино.

Той добави, че Вашингтон приветства единомислещото решение на Европейския съвет да продължи икономическите наказания против Русия. "Подкрепяме позицията на Европейски Съюз, че нападението на Русия против украинските плавателни съдове в Черно море на 25 ноември е нарушаване на интернационалното право, и приветстваме напъните на Европейски Съюз да оказва поддръжка на тези региони на Украйна, на които се отразява отрицателно експанзията на Русия в Азовско море ", сподели дипломатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР