САЩ подкрепят Гърция и Македония в усилията им да се

...
САЩ подкрепят Гърция и Македония в усилията им да се
Коментари Харесай

САЩ: Подкрепяме усилията на Атина и Скопие за разрешаване на спора

САЩ поддържат Гърция и Македония в напъните им да се откри решение по въпроса за името. Единственото решение е общото решение. Македония направи огромни крачки в договарянията с нейните гръцки сътрудници и това една отлична опция за реализиране на решение. Много е значимо двете страни да продължат с договарянията.

Това сподели в Скопие асистент държавният секретар на Съединени американски щати за Европа и Евразия Уес Мичъл по време на конференция с македонския министър председател Зоран Заев. По отношение на участието на Република Македония в НАТО той сподели, че " поканата за участие не е обвързвана с съответна дата или събитие ". " Според мен може да създадем всичко, което можем, с цел да отбележим напредъка и поддръжката на Съединени американски щати за Македония, с цел да стане член на НАТО и Европейски Съюз. Това е наш залог от дълги години и не е обвързвано с съответна дата и събитие ", акцентира Мичъл.

" Когато ви е мъчно вие се обръщате към приятелите. С България взехме решение казуса, дай Боже да съобщим на нашите другари, че сме постигнали решение и с Гърция, което ще резервира достолепието и идентичността. Ще продължим с договарянията. Но, в случай че има проблеми още веднъж ще чакаме помощ от приятелите на кардинална основа ", сподели от своя страна Зоран Заев. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР