САЩ подготвят нова операция за изпращане на военни кораби през

...
САЩ подготвят нова операция за изпращане на военни кораби през
Коментари Харесай

САЩ праща военни кораби към Тайванския проток

Съединени американски щати приготвят нова интервенция за изпращане на военни кораби през Тайванския пролив , американските представители оповестяват пред " Ройтерс ", че задача има за цел да подсигурява свободното прекосяване през стратегическия воден път , само че рискува да усили напрежението с Китай.

Китай тревожи Тайван , като усилва военните си учения през тази година, в това число с прелитащи бомбардировачи и други самолети към острова и изпрати своя самолетоносач през тесния Тайвански пролив, който отделя Китай от Тайван .

Американският военноморски флот извърши сходна задача в интернационалните води на пролива през юли и сходно деяние ще се преглежда от Тайван като директен израз на поддръжката на държавното управление на президента Тръмп .

Американските военни отхвърлят коментар и само че техни представители оповестяват информацията пред " Ройтерс " при изискване, че се резервира тяхната анонимност.

 Бившият боен министър на Съединени американски щати желае мощно противопоставяне на китайската експанзия
Бившият боен министър на Съединени американски щати желае мощно противопоставяне на китайската експанзия

Съединени американски щати би трябвало да продължат да работят с азиатските си съдружници

Китай гледа на Тайван като на своя провинция и ускорява натиска да утвърди суверенитета си над острова. Това повдигна въпроси за политиката на Съединени американски щати по отношение на Тайван в договарянията тази седмица с министъра на защитата на Съединени американски щати Джим Матис в Сингапур.

Дори когато Вашингтон праща кораби през пролива, се пробва да изясни на Пекин, че политиката по отношение на Тайван е непроменена . Матис съобщи това обръщение на китайския министър на защитата персонално в четвъртък, в коридорите на азиатски конгрес за сигурност.

Китайският министър повдигна въпроса за Тайван и терзанията за нашата политика , само че ние уверяваме, че не сме трансформирали нашата политика по отношение на Тайван и нашата политика по отношение на Китай, разяснява Рандал Шривър, американски помощник-секретар по защитата, който оказва помощ за политиката на Пентагона в Азия.

 Съединени американски щати демонстрират капацитета си за война на няколко фронта с учения в Южнокитайско море?
Съединени американски щати демонстрират капацитета си за война на няколко фронта с учения в Южнокитайско море?

Тихоокеанският флот е предложил няколко учения през ноември

Вашингтон няма публични връзки с Тайван, само че е привързан от закон да им помогне да се защитят, а и Съединени американски щати е главният източник на оръжия за острова. Пентагонът разяснява, че Вашингтон е продал на Тайван оръжия за повече от 15 милиарда $ от 2010 година

Тайван е единствено една от точките в връзките сред Съединени американски щати и Китай, които включват и комерсиална война, наказания на Съединени американски щати и все по-силната военна позиция на Китай в Южнокитайско море.

Матис разяснява пред китайският боен министър, ч е двете най-големи стопански системи в света би трябвало да задълбочат военните контакти на високо ниво , с цел да се насочат към понижаване на напрежението и да задържат риска от непредумишлен спор.

 Китай организира първо военноморско обучение със страните от Югоизточна Азия
Китай организира първо военноморско обучение със страните от Югоизточна Азия

САШ чака всички народи, огромни и дребни, да съблюдават интернационалните правила за мореплаване

Някои сегашни и някогашни представители на Съединени американски щати настояват, че американските военни задачи в Тайванския пролив към момента са прекомерно редк и и означават, че американският самолетоносач не е прекосявал Тайванския пролив от 2007 година насам от ръководството на Джордж У. Буш.

Когато два американски военни кораба, и два разрушителя, минаха през Тайванския проток през юли, това бе първата такава интервенция за към година.

Пекин, който в никакъв случай не се е отказал от използването на мощ, с цел да сложи Тайван под собствен надзор, отговори на прекосяването през юли с предизвестие към Съединени американски щати да заобикалят провокациите по отношение на " мира и стабилността " в стратегическия воден път .

 Китай подхваща ограничения за сигурността на Южнокитайско море
Китай подхваща ограничения за сигурността на Южнокитайско море

За Съединени американски щати, прелитащите им стратегически В-52 са елементарен подготвителен полет

Военните специалисти настояват, че салдото на властта сред Тайван и Китай се е трансформирал уверено в интерес на Китай през последните години.

Китай би могъл елементарно да завладее острова, в случай че американските сили не дойдат бързо в помощ на Тайван .

Тайванският президент Цай Инг-уен разяснява предходната седмица, че островът ще усилва бюджета си за защита всяка година, с цел да подсигурява, че може да отбрани суверенитета си, в това число обновяване на лични стратегии за развиване на авиация и подводници.

" Заплахата и дипломатическият напън на Китай освен скапва връзките сред двете страни, само че съществено заплашва мира и непоклатимост в Тайванския проток ", изясни Цай Инг-уен.

 Помпео предизвести Латинска Америка да внимава с китайските вложения
Помпео предизвести Латинска Америка да внимава с китайските вложения

В някои елементи на света Китай оставя страните в по-лошо положение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР