САЩ планират да обявят закупуването на усъвършенствана система за противоракетна

...
САЩ планират да обявят закупуването на усъвършенствана система за противоракетна
Коментари Харесай

САЩ доставят на Украйна ПВО

САЩ възнамеряват да разгласят закупуването на усъвършенствана система за противоракетна защита земя-въздух със междинен и огромен обхват за Украйна тази седмица. Това заяви СиЕнЕн, базирайки се на свои източници.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който се намира в Германия за срещата на Г-7 удостовери, че Съединени американски щати ще дават на Украйна по-модерни ракетни системи и муниции.

В отговор на настояванията на украинските сили тази седмица евентуално ще бъде оповестена и друга военна помощ, в това число спомагателни артилерийски муниции и радари, показва СиЕнЕн.

Киев желае и система за противоракетна защита NASAMS, с която може да се поразяват цели на разстояние над 150 км, само че евентуално ще се наложи украинските военни да бъдат подготвени по съответния метод.

Миналата седмица администрацията на Байдън разгласи спомагателна военна помощ за Украйна в размер на 450 млн. $, като й даде още четири ракетни системи за залпов огън и артилерийски муниции за други системи. Помощ имаше и по-рано този месец в размер на 1 милиарда $ - пакет, който включваше доставки на спомагателни гаубици, муниции и системи за брегова защита.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР