САЩ отвърнаха на удара и внесоха отделни жалби в Световната

...
САЩ отвърнаха на удара и внесоха отделни жалби в Световната
Коментари Харесай

И САЩ внесоха жалби в Световната търговска организация

САЩ отвърнаха на удара и внесоха обособени тъжби в Световната комерсиална организация (СТО) против свои съществени търговски сътрудници, които започнаха ответни ограничения по отношение на наказателните мита за импорт на стомана и алуминий.
Жалбите са против Китай, Европейски Съюз, Канада, Мексико и Турция, и са поради ответните цени, които тези страни постановиха по отношение на американския импорт на хранителни артикули, електроника и други, оповестиха от офиса на американските търговски представители в изказване, представено от AFP.
Пренебрегвайки ответната реакция от страна на европейските, канадските и мексиканските управляващи, от Белия дом настояват, че обвиняванията на тези страни в несправедлива търговия единствено потвърждават обстоятелството, че наказателните мита на Тръмп са оправдани, само че отмъщението за тях не е.
" Действията, подхванати от президента, са изцяло легални и напълно законни по силата на американските и интернационалните търговски закони ", твърди комерсиалният представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзер, отбелязва още БГНЕС.
" Вместо да работят с нас за изясняването на общия проблем, някои от нашите търговски сътрудник са избрали да отговорят с ответни мита, основани да санкционират американските служащи, фермери и компании ", споделя още Лайтхайзер.
Според него контрамитата са в прорез със отговорностите на страните членки в СТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР