САЩ отмени карантината на завръщащите се от Мексико и острови

САЩ отмени карантината на завръщащите се от Мексико и острови ...

Накъде ще пътувате през 2021 година?


САЩ отмени карантината на завръщащите се от Мексико и острови в Карибския басейн. Разбираемо, много от американците се възползват от възможността да пътуват към тези места, пише Bloomberg.

Сред най-натоварените маршрути през тази година са от Ню Йорк до Санто Доминго и Сантяго де лос Кабайерос в Доминиканската република. Тези два града бяха в Топ 10 на предпочитанията на атуристите и преди пандемията.
Интерес през 2021 година представлява и пътуването от Орландо до Сан Хуан (Пуерто Рико).

Но най-много туристи и през тази година ще има по маршрута Москва - Симферопол (Крим). Сред най-натоварените дестинации е и Истанбул - Москва, сочат още данните.Източник: Bloomberg

Рестрикциите пред туризма на много места все още стоят, коментира още Bloomberg. Затова и много американци в момента избират дестинации, за които имат облекчения за пътуване - например Пуерто Рико или Вирджинските острови, за които дори нямат нужда от паспорт, а само от отрицателен тест за коронавируса.

Доминиканската република ще рестартира туризма си през юли и ще опита да привлече туристи с тестове в хотела преди тръгването към дома. За влизане в страната вече няма изискване за отрицателен тест за коронавируса.

Мексико също не изисква тест, но го предлага за туристите, за които е необходим при завръщане по родните им места. Така много американци ще са привлечени от една от най-популярните туристически дестинации - Канкун, през тази година.

В Европа интересът към Гърция и Кипър се увеличава с всеки изминал ден. Той е породен от увеличения брой ваксинирани жители. По тази причина се очаква и съживяване на туризма и пътуванията към Испания, Италия и Германия. Но ще мине още време докато бъдат възстановени традиционни маршрути като Лондон - Амстердам.

И докато САЩ и Западна Европа чертаят планове за отваряне на туризма през лятото, все повече държави по света ограничават връзките си с Индия. Австралия например не допуска и собствените си граждани да се завърнат у дома след посещение в страната.

Източник: investor.bg