САЩ отхвърлиха молбата за освобождаване на френските компании, които развиват

...
САЩ отхвърлиха молбата за освобождаване на френските компании, които развиват
Коментари Харесай

САЩ отхвърлиха молбата за освобождаване на френски компании от санкциите срещу Иран

САЩ отхвърлиха молбата за освобождение на френските компании, които развиват активност в Иран, от глобите, оповестени от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп против Ислямската република. Това сподели министърът на стопанската система и финансите на Франция Брюно Льо Мер в изявление за вестник " Фигаро ", представено от " Ройтерс ".

Париж набеляза основни области, в които чака или освобождение от наказания, или продължителни интервали на спиране на активността за френските компании. Сред тях са енергетиката, банковото дело, фармацевтиката и автомобилната промишленост.

Френските управляващи показаха слаби очаквания да си обезпечат освобождение от глобите, което е от витална значимост за петролната компания " Тотал " (Total) и за автомобилния производител " Пе Ec А груп " (PSA Group). " Тотал " желае да продължи газовия си план за милиарди долари в Иран, а " Пе Ес А груп " - да развива взаимното си дружество в Ислямската република.

" Току-що получихме отговора на министъра на финансите на Съединени американски щати Стив Мнучин, той е негативен ", сподели Льо Мер в оповестеното през днешния ден изявление във " Фигаро ". Според него Европа би трябвало да реагира бързо и да отбрани икономическия си суверенитет. " Европа би трябвало да се снабди с инструментите, от които се нуждае, с цел да се отбрани против екстериториални наказания ", добави френският министър на финансите.

Вашингтон разгласи през май, че ще наложи нови стопански наказания против Техеран, откакто излезе от подписаното през 2015 година иранско нуклеарно съглашение. Обявените от Тръмп наказания имат за цел да окажат напън върху Техеран, с цел да договаря за ново съглашение за нуклеарната стратегия, което вероятно да включва районните действия и развиването на иранската балистична стратегия. Вашингтон желае да понижи износа на нефт, който е основен за съживяването на иранската стопанска система.

По-рано този месец президентът на Иран Хасан Рохани заплаши да блокира доставките на нефт от съседите си, в случай че Вашингтон продължава с натиска върху страните, с цел да ги накара да спрат да купуват ирански нефт.

Есктериториалните наказания на Съединени американски щати против Ислямската република ще стартират да се ползват още през лятото. Държавният департамент посочи по-рано, че първата част от рестриктивните мерки ще бъде наложена на 6 август, обхващайки автомобилостроителния бранш на Иран и търговията със злато. Останалите наказания ще влязат в действие на 4 ноември и ще обиден енергийния бранш на страната. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР