САЩ ограничиха влизането на чужденци от Бразилия Американският президент Доналд Тръмп

...
САЩ ограничиха влизането на чужденци от Бразилия
Американският президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

САЩ забраниха влизане на чужденци от Бразилия

Съединени американски щати ограничиха влизането на чужденци от Бразилия
Американският президент Доналд Тръмп издаде заповед, с която се лимитира влизането в САЩ на чужденци, обитавали в Бразилия. Така хора без американско поданство, които са били в Бразилия през 14-дневния интервал на изчакване на разрешение за влизане в Щатите няма да могат да влязат в страната. Ограничението не важи за търговски пътувания. 

" Целта е чужденци, обитавали в Бразилия, да не се трансформират в източник на нови инфекции в Съединени американски щати ", съобщи прессекретарят на Белия дом Кейли Макенъни

Според данните на университета Джон Хопкинс, в Съединени американски щати са регистрирани  638 умряли от COVID-19 през последните 24 часа. Така общият им брой е 99 300 души. Общо доказано инфектирани с вируса са 1 686 436.

Същевременно
Бразилия е новото огромно огнище на ковид
В най-голямата страна в Южна Америка броят на доказаните случаи е към този момент 365 213, с което тя от няколко дни е на второ място в света по този индикатор. Само за миналото денонощие новите случаи са 15 813. Починалите по отношение на вируса са 22 746 индивида. Излекуваните са 149 911 души.

 
Германия минава към нов стадий на намаляване на ограниченията
От днес германските провинции минават към нов стадий на намаляване на рестриктивните мерки против разпространяването на болестта. Всяка провинция работи по собствен метод. 

Но от 25 май заведенията за хранене ще са отворени в съвсем всички провинции. Някъде те така и така вече работят, да вземем за пример в Берлин. Изключение остава провинция Саксония-Анхалт. В Бавария бирариите и заведенията за хранене ще работят единствено навън.

Хотелите, мотелите и общежитията към този момент са налични за туристите в Хамбург, Хесен, Рейнланд-Пфалц, Саар, Саксония и Тюрингия. А от през днешния ден те отварят и в Бремен, Долна Саксония, Северен Рейн-Вестфалия, Шлезвиг-Холщайн.

В Мекленбург-Горна Померания до 25 май действаше възбрана за влизане в тях на поданици от други провинции, само че от понеделник хотелите и туристическите бази ще могат да одобряват туристи от цялата страна. Там отварят също и кината, театрите и басейните. В кинотеатрите броят на посетителите ще бъде стеснен според от площта на залите. Зрители би трябвало да съблюдават отдалеченост от 1,5 м, в случай че не са членове на едно семейство. Служителите са длъжни да носят маски. Ръководствата на кинотеатрите би трябвало да записват персоналните данни, с цел да може при нужда да се наблюдава веригата на заразяванията.

Предписанията също са разнообразни. Ако в град Кил, провинция Шлезвиг-Холщайн, някой изиска да отиде на ресторант, би трябвало авансово да попълни анкета с адреса и телефона си. Но в Северен Рейн-Вестфалия такова предписание няма. В доста заведения за хранене персоналните данни се показват на място. В Бремен това е наложително, само че в Берлин е единствено рекомендация. Високите столчета пред бара остават неизползваеми.

Из цяла Германия все по този начин действата разпоредбите за физическа отдалеченост. В заведенията за хранене масите са разположение на разстояние 1,5 м една от друга.
Турция регистрира 75% излекувани
По публични данни в страната, над 75% от инфектираните с ковид в Турция към този момент са излекувани. Активните случаи са намалели до 34 000. Общо поминалите са 4340.

Същевременно обаче най-малко двама турски учени показаха подозрения в данните на здравния министър Фахреттин Коджа във връзка с фактора на разпространяване на заболяването. По-рано той съобщи, че той e спаднал от 1,56 на 0,72. Според двамата учени е невероятно това понижаване да се реализира за една седмица.

Фактор на разпространение на болест единица значи, че един инфектиран заразява още едно лице, и се счита, че когато тази стойност е под 1, болестта е сложена под надзор.
В Гърция потеглят фериботите до всички острови
От през днешния ден тръгват фериботите до всички гръцки острови. Представители на корабните компании обявиха, че резервациите за понеделник са " приемливи " и също по този начин показаха, че доста жители с ваканционни парцели са " чакали този ден ". Но изразиха безпокойствие дали  резервациита ще продължат и след понеделник.

Фериботите ще работят с потенциал 50 %. За отбраната на всички пасажери има строги протоколи за сигурност на здравето, в това число взимане на телесната температура преди качване и попълване на специфичен въпросник от всички пасажери, пътуващи за повече от 30 минути.

Качване на борда няма да бъде позволено на всеки, който или демонстрира признаци на Covid-19 или е бил в контакт с някой инфектиран през последните 14 дни - и двете съгласно въпросника. Разстояние от 1,5 метра също би трябвало да се съблюдава от всички пасажери във всички зони и когато и да е.

От през днешния ден в Гърция също по този начин се отварят заведенията за хранене и всички типове заведения. Максималният брой гости край една маса е шестима.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР