САЩ одобриха евентуално предоставяне на военна и техническа помощ на

...
САЩ одобриха евентуално предоставяне на военна и техническа помощ на
Коментари Харесай

САЩ: Предоставяме военна и техническа помощ за 108 милиона долара на Тайван

Съединени американски щати утвърдиха вероятно даване на военна и техническа помощ на стойност 108 милиона $ на Тайван , заяви ДПА, като цитира изказване на американската Агенция за съдействието в региона на сигурността и защитата.

Тайванското министерство на националната защита изрази откровена признателност за утвърждението и добави, че се чака договорката да влезе в действие в границите на този месец.

Американската организация добави, че договорката включва продажба на аварийни част и ремонт за танкове и бойни машини, както и техническа и логистична поддръжка от държавното управление на Съединени американски щати и външни компании. Агенцията е уведомила Конгреса за възможната договорка още нощес.

Предложената договорка ще способства за задачата на Тайван да " поддържа военния си потенциал, като в това време усъвършенства оперативната съгласуемост със Съединени американски щати и други съдружници ", акцентира организацията.

Решението евентуално ще провокира недоволството на Китай, който счита самоуправляващия се Тайван за част от своята територия, макар че той има без значение държавно управление от 1949 година насам, отбелязва ДПА. Това е четвъртото съглашение за продажба на оръжия на Тайван, утвърдено от Вашингтон тази година - и петото по време на мандата на Джо Байдън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР