САЩ обвиниха Русия за изпращането на специално обучени диверсанти в Украйна,

...
САЩ обвиниха Русия за изпращането на специално обучени диверсанти в Украйна,
Коментари Харесай

САЩ: Русия изпраща диверсанти в Украйна, за да създадат предлог за военна инвазия |

Съединени американски щати упрекнаха Русия за изпращането на специално подготвени диверсанти в Украйна, които да провеждат " интервенция под подправен байрак ", с цел да има предлог за пълномащабна инвазия на Москва, съобщават CNN и The New York Times.

Вашингтон разполага с доказателства, че диверсантите са подготвени да работят в градски региони и да употребяват експлозиви. Инструктирани са да правят саботажни дейности против проруските сили в Донбас.

Според разбор на американското разузнаване съветските военни възнамеряват да задействат  " интервенцията под подправен байрак " няколко седмици преди самата инвазия, която може да стартира доникъде на февруари.

Подобен сюжет към този момент беше разпрострат през 2014 година - в Крим, отбелязва източник на The New York Times в американската администрация.

Американското разузнаване регистрира също по този начин, че прокремълската агитация сега приготвя съветското публично мнение за инвазия в Украйна - чрез истории за утежняване на човешките права в страната и нарастваща войнственост на Киев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР