САЩ наложиха санкции по закона Магнитски върху трима братя индийци,

...
САЩ наложиха санкции по закона Магнитски върху трима братя индийци,
Коментари Харесай

САЩ санкционираха по закона "Магнитски" индийски братя, обвинявани в корупция

САЩ постановиха наказания по закона " Магнитски " върху трима братя индийци, членове на " сериозна корупционна мрежа " в Република Южна Африка. Става въпрос за Атул, Аджай и Раджеш Гупта, глобен е още предприемач на име Салим Еса.

" Братята Гупта и Еса са употребявали въздействието си върху известни политици и партии, с цел да си изпълнят джобовете с незаслужени облаги. Ще продължим да изключваме от американската финансова система хората, които печелят от корупция ", разяснява зам.-министърът по тероризма и финансовото разузнаване Сигал Манделкер.

Решението на финансовото министерство значи, че американски институции няма да имат право да реализират бизнес връзки със глобените, нито да обработват активите им.

Братята Гупта са пристигнали в Южна Африка през 1993 година Те са упреквани, че са употребявали близкото си другарство с предходния президент Джейкъб Зума, с цел да управляват назначения на министри и да печелят публични поръчки. Една от опозиционните партии – EFF - е казвала, че те " дефакто са колонизирали Южна Африка, а Зума е основният колониалистки админ ".

Зума бе отхвърлен от поста си предходната година, а по-късно братята се реалокираха в Обединените арабски емирства. Той беше свален от власт през февруари 2018 година от личната си партия " Африкански народен конгрес " и е обвиняем по няколко обвинявания в корупция, свързани с негови покупко-продажби за оръжие от 90-те години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР