САЩ наложиха санкции на известния турски бизнесмен Ситки Аян за

...
САЩ наложиха санкции на известния турски бизнесмен Ситки Аян за
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на близкия до Ердоган енергиен магнат Ситки Аян

САЩ постановиха наказания на известния турски предприемач Ситки Аян за ръководство на комерсиална мрежа, която обработва нефт на стойност стотици милиони долари от Иранската революционна армия, оповестяват интернационалните организации. До развръзката се стигна след разследване на Politico.

Аян, който е помощник на турския президент Реджеп Ердоган и още двама души бяха включени в черния лист за наказания на Министерството на финансите на Съединени американски щати. Замразяват се всичките им активи под юрисдикцията на Съединени американски щати и се възпира достъпа им до световните финансови и търговски пазари.

Около 20 компании на Aян са включени в " черния лист " на Съединени американски щати.
 Снимка 598758
 

Американското Министерство на финансите разгласи, че " Аян е оказал помощ на елитните сили Кудс на Ислямската революционна армия, организирайки продажбата и доставката на нефт до Китай, други източноазиатски купувачи, Европа и ОАЕ ".

Освен това, предприемачът е оказал помощ за прехвърлянето на приходите от продажбите към Кудс. Той е употребявал своя група от компании в Гибралтар, с цел да скрие произхода на петрола и местоназначението на заплащанията.
 Снимка 595156
 

Според обвиняванията, Аян еизползвал една от своите компании, с цел да закупи танкер за полутечен природен газ под панамски байрак за Иранската революционна гражданска война (IRGC).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР