САЩ могат да не се върнат на Луната поради проблеми

...
САЩ могат да не се върнат на Луната поради проблеми
Коментари Харесай

Проблеми спират САЩ за Луната

Съединени американски щати могат да не се върнат на Луната заради проблеми с финансирането на задачата, създаване на тежка ракета за полета и галактически костюми за кацане на спътник. Това се показва в публикация, оповестена в съботния брой на в. "Вашингтон поуст ".

През пролетта Националната авиационна и галактическа администрация (НАСА) разгласи, че новата стратегия за кацане на астронавтите на Луната се назовава Артемида. Американската администрация е решила да стартира подготовка за полетите на автоматизирани галактически кораби и галактически транспортен съд с водачи до Луната и да употребява тази стратегия като значима стъпка за образуване на пътувания до дълбокия космос, най-много до Марс.

Американските специалисти чакат да извършат кацане на Луната през 2024 година и да изпратят астронавтите на Марс условно в средата на 30-те години.

"Американският президент Доналд Тръмп желае американците да се върнат на Луната до 2024 година, само че НАСА към момента се нуждае от ракета, галактически костюми и пари ", се споделя в публикацията. Освен това в Съединените щати, отбелязва вестникът, "съществуват опасения ", че американските астронавти няма да могат да се върнат на спътника на Земята. Изданието припомня, че "от десетилетия " американските управляващи "се опитваха и не съумяха да основат сходна стратегия на Аполо [лунна] и да засилят активността на НАСА, която от 1972 година не е съумяла да върне индивида на Луната. " "НАСА се сблъсква с трудности - както механически, по този начин и политически - заплашващи да създадат Артемида още един план в поредност от амбициозни цели, които в никакъв случай няма да съумеят ", се споделя в публикацията.

Изданието отбелязва, че ракетата, основана от американски експерти да изпрати галактически транспортен съд на Луната, към момента не е основана и даже закъснява с няколко години и не е ясно по кое време ще бъде подготвена. "НАСА не разполага с лунен модул за кацане, с цел да достави астронавти на повърхността на Лунатаи скафандри. Работната група също по този начин демонстрира понижаване на бюджета на лунната задача. Така за идната фискална година, която в Съединените щати стартира на 1 октомври, се възнамерява да се провиснал единствено 1,6 милиарда $ за този план. Очакваната стойност на задачата, съгласно обявата, е от 20 до 30 милиарда $ и изисква спомагателни 4 милиарда $. до 6 милиарда $ годишно. " Вестникът показва и казуса с персоналните промени в ръководството по отношение на осъществяването на плана Артемида.

"Въпреки че полетът до Луната може да бъде приоритет за Белия дом, само че не и за страна, която остава разграничена по политически, културни и класови аргументи ", напомня в. "Вашингтон поуст ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР