САЩ извършиха въздушен удар срещу съоръжение в Сирия, което може

...
САЩ извършиха въздушен удар срещу съоръжение в Сирия, което може
Коментари Харесай

Байдън лично разреши въздушни удари срещу ирански военен обект в Сирия

САЩ направиха въздушен удар против оборудване в Сирия, което може да принадлежи на иранските военни, заяви Ройтерс, представена от БГНЕС.  Въздушният удар е отговор на поредност от набези, осъществени против американски цели в Ирак, а американският президент Джо Байдън персонално е одобрил въздушния удар.

На 22 февруари по този начин наречената „ Зелена зона ” на Багдад беше подложена на ракетен обстрел. Според телевизионния канал Al Arabiya в този регион на града, където са ситуирани държавни организации и задгранични дипломатически задачи, в това число американското посолство, са изстреляни най-малко три ракети. Две ракети паднаха вътре в зоната, а трета извън. При офанзивата нямаше жертви.

По-рано през февруари регионът на летище Ербил в Иракски Кюрдистан, където се намира военна база, употребена от американските военни, също бе подложен на ракетен обстрел. В офанзивата почина цивилно лице и бяха ранени американски боец и няколко американски експерти.

При сегашните американски удари са били убити минимум 17 проирански бойци, заяви Сирийската обсерватория за правата на индивида /SOHR/, представена от Франс прес.  " Ударите унищожиха три камиона, пренасящи муниции... Имаше доста жертви. Предварителните индикации са, че са убити минимум 17 бойци, всички членове на Народните мобилизационни сили ", сподели шефът на SOHR Рами Абдул Рахман, базирайки се на данни на обединението от проирански паравоенни формирования.

Последният въздушен удар на Съединени американски щати против Сирия е нелегитимен, защото това в действителност е бомбардировка на територията на суверенна нация, съобщи в петък Владимир Джабаров, зам.-ръководител на комисията по интернационалните каузи на съветската Дума, представен от БГНЕС.

" Това е безусловно нелегално, защото става въпрос за бомбардировка на територия на суверенна страна ", сподели Джабаров. Той изрази убеждението, че Сирия може да изиска незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за разискване на случая.  " Сирия има цялостното право да го направи ", добави Джабаров, като означи, че случаят може да " докара до ескалация на насилието в целия район ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР