САЩ изтеглят до осем батареи за противовъздушна отбрана „Пейтриът“ от

...
САЩ изтеглят до осем батареи за противовъздушна отбрана „Пейтриът“ от
Коментари Харесай

САЩ изтеглят батареи Пейтриът“ от ключови страни в Близкия Изток

САЩ изтеглят до осем батареи за противовъздушна защита „ Пейтриът “ от основни страни в Близкия Изток, оповестява The Wall Street Journal. Според изданието, става въпрос за „ главно преструктуриране “ на американското военно наличие, което може да засегне Ирак, Кувейт, Саудитска Арабия и Йордания, основни американски сътрудници в района. Това значи, че това също може да засегне Израел. Батареите за противовъздушна защита са основни за отбраната на страните от ирански ракети и други закани.

Според информацията на WSJ, „ администрацията на Байдън внезапно понижава броя на американските противоракетни системи в Близкия изток... тъй като е трансформирала фокуса си върху върху провокациите от Китай и Русия “, разкриват чиновници от администрацията.

Това ще включва към 8 противоракетни акумулатори Patriot. „ Друга противоракетна система, известна като Терминална отбранителна зона с огромен обхват, или система Thaad, се изтегля от Саудитска Арабия, а ескадрилите от реактивни изтребители в района се понижават “, означават още събеседниците на вестника.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР