САЩ издадоха първия полово неутрален паспорт, съобщиха от Държавния департамент.

...
САЩ издадоха първия полово неутрален паспорт, съобщиха от Държавния департамент.
Коментари Харесай

САЩ издадоха първия полово неутрален паспорт

САЩ издадоха първия полово безпристрастен паспорт , оповестиха от Държавния департамент . В сряда министерството е издало първия паспорт на Съединени американски щати с маркер за пол . „ Очакваме с неспокойствие да предложим тази алтернатива на всички рутинни претенденти за паспорт, откакто приключим нужната система и актуализации на формуляра при започване на 2022 година, се споделя още в известието.

Държавният департамент прецизира, че продължава с процеса на актуализиране на политиките си във връзка с маркерите за пол в американските паспорти и консулските отчети за раждане в чужбина (CRBA). Целта е по този начин да обслужва по-добре всички жители на Съединени американски щати, без значение от тяхната полова еднаквост .

Отделът приготвя прибавяне на маркер за пол X за небинарни , интерсексуални и несъответстващи на пола хора , кандидатстващи за паспорт на Съединени американски щати или CRBA.

Отделът също по този начин продължава да работи в тясно съдействие с други държавни организации на Съединени американски щати, с цел да обезпечи допустимо най-безпроблемно пътешестване за всички притежатели на паспорти, без значение от тяхната полова еднаквост , се споделя още в известието.

Държавният департамент удостоверява ангажираността си да предизвиква свободата , достолепието и равенството на всички хора – в това число ЛГБТКИ+ хората.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР