САЩ имат всички основания да смятат, че Русия ще нахлуе

...
САЩ имат всички основания да смятат, че Русия ще нахлуе
Коментари Харесай

Байдън: Имаме всички основания да смятаме, че Русия ще нахлуе в Украйна през следващите дни

САЩ имат всички учредения да считат, че Русия ще нахлуе в Украйна през идващите дни. Това съобщи на ексклузивен брифинг в Белия дом американският президент Джо Байдън. Смятаме, че те ще се насочат към украинската столица Киев, град с 2,8 милиона почтени поданици, добави американският президент.

По думите му Владимир Путин е взел решение за офанзивата. На журналистически въпрос дали е уверен, че съветският президент ще нахлуе в Украйна Байдън отговори " Да ". Запитан какви аргументи има за това той съобщи: " Наистина достоверна разследваща информация ".

" Проведох два значими телефонни диалога за обстановката в Русия и Украйна. Първият беше с представители на Конгреса, които съставляват Съединени американски щати на конференцията по сигурността в Мюнхен дружно с вицепрезидента Камала Харис. Вторият беше с нашите съдружници в НАТО ", акцентира президентът на Съединени американски щати.

" Знаете, че има доста въпроси, които разделят нашата нация и нашия свят, само че опълчването на съветската експанзия не е един от тях. Американският народ е обединен. Европа е единна, трансатлантическата общественост е единна, политическите ни партии в тази страна са единни. ", акцентира Джо Байдън.

Според него има мощна акция по дезинформация за да се оправдае военната интервенция на Москва: " Тези изказвания и измислици опонират на обикновената логичност - да се има вяра, че украинците биха избрали този миг, в който на границите им са струпани много над 150 000 военнослужещи, с цел да ескалират продължаващия години наред спор... ".

Нашите съдружници в НАТО са обединени пред лицето на съветската дезинформация. " Русия се пробва да изфабрикува причина, с цел да стартира война с Украйна ", съобщи Байдън. И добави: " Москва изпраща подправена информация към съветското общество, като се пробва да го заблуди, че Украйна възнамерява атака в Донбас. За това няма никакви действителни доказателства и опонира на логиката. Киев няма да предприеме каквито и да било военни дейности в района до момента в който Русия натрупа от ден на ден и повече войски по границата ".

" Ако Русия продължи с този проект, господин Путин ще е виновен за пагубна и ненужна война ", безапелационен е американският президент. " Русия към момента може да избере пътя на дипломацията. Все още не е късно да се завърне на масата за договаряния ".

" Снощи Русия се съгласи на това държавният секретар Блинкен и външният министър Лавров да се срещнат на 24 февруари в Европа. Но в случай че Русия предприеме военни дейности преди тази дата, ще бъдем безапелационни, че е затръшнала вратата пред дипломацията. Те ще са избрали войната и ще платят висока цена за това - освен от глобите, които ние и нашите съдружници ще наложим на Русия, само че и от още по-голямото отвращение, което ще провокират по света ", сподели Байдън като не изключи, че към момента има опция за дипломация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР