САЩ и Япония обявиха в петък инициатива за подпомагане на

...
САЩ и Япония обявиха в петък инициатива за подпомагане на
Коментари Харесай

САЩ и Япония обявиха двустранно партньорство за чиста енергия



Съединени американски щати и Япония оповестиха в петък самодейност за подкрепяне на битката с изменението на климата, наречена Японско-американско партньорство за чиста сила (JUCEP).

Според направеното взаимно изказване, партньорството има за цел " да поддържа страните от Индийско-Тихоокеанския район и в останалия свят, с цел да форсира напъните им за декарбонизация и да се реализира енергийна сигурност и резистентен напредък ".

Ключовите области на съдействие в границите на партньорството включват също така възобновими енергийни източници, рационализация на електроенергийната мрежа, нуклеарна сила и технологии за декарбонизация. В самодейността също по този начин се отбелязва, че страните имат намерение да ангажират частния и държавния бранш " за идентифициране и увеличение на комерсиалните благоприятни условия в енергийния преход и декарбонизацията ".

Още през април японският министър председател Суга разгласи, че двете страни имат намерение да работят дружно по битката с изменението на климата, като този въпрос ще бъде и една от главните тематики за диалози по време на почналата в петък среща на върха на Г-7.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР