САЩ и Великобритания издадоха съвместна тревога за злонамерена кибератака от

...
САЩ и Великобритания издадоха съвместна тревога за злонамерена кибератака от
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания под тревога за злонамерена кибератака от руската държава

САЩ и Англия издадоха взаимна паника за " злонамерена хакерска атака " от страна на съветската страна, ориентирана против администрации и инфраструктури , предадоха международните организации.
 
" Мишените на тази злонамерена хакерска атака са главно държавни управления и организации от частния бранш , инфраструктурни снабдители от основно значимо значение и снабдители на интернет ", се споделя в взаимно известие на английския Национален център за киберсигурност и на ФБР и министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати .
 

В известието се насочва предизвестие както до доставчиците на интернет, по този начин и до потребителите. В него се цитират организации, извършващи проучвания в региона на киберсигурността, както и други държавни управления, в поддръжка на информациите за хакерската атака. Но в известието не се дават елементи за датата и мащабите на тези злонамерени дейности.
 
Според Лондон и Вашингтон подкрепяни от съветското държавно управление хакери са заразили рутери по света в хода на акцията, ориентирана против държавни организации, компании и значими инфраструктурни оператори.

 
Британски държавен представител сподели, че това е още един образец, че Русия не съблюдава интернационалните стандарти и световния ред - този път чрез акция за кибершпионаж и експанзия, която се пробва да наруши работата на държавни управления и да дестабилизира компании.
 
" Приписването на тази злонамерена интензивност праща явен сигнал на Русия - знаем какво вършиме и няма да съумеете ", съобщи английският държавен представител.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР