САЩ и техните съюзници, включително НАТО, ще унищожат руските войски

...
САЩ и техните съюзници, включително НАТО, ще унищожат руските войски
Коментари Харесай

САЩ и съюзниците им ще унищожат руските сили в Украйна, ако Путин използва ядрено оръжие

САЩ и техните съдружници, в това число НАТО, ще унищожат съветските войски в Украйна, както и Черноморския флот на Москва, в случай че президентът Владимир Путин употребява нуклеарно оръжие в Украйна, написа английският в. " Гардиън ", цитирайки някогашния началник на Централно разузнавателно управление на САЩ Дейвид Петреъс.
 
Генералът в оставка посочи, че не е разговарял със съветника по националната сигурност Джейк Съливан по въпроса, само че акцентира, че вероятно потребление на нуклеарни оръжия ще бъде " толкоз ужасяващо, че би трябвало да има отговор - това не може да остане без реакция ". Освен това радиацията ще доближи до територията на страни членки на НАТО, което може да бъде третирано като нахлуване, задействащо член 5-и от контракта на организацията, сподели той.
 
Петреъс акцентира, че задачата не е да се стигне до нуклеарна ескалация, обаче " би трябвало да се покаже, че това не може да бъде признато по никакъв метод ".
Според някогашния шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Путин е " обезверен ", имайки поради украинското нахлуване и съпротивата, на която се натъква мобилизацията в Русия. " Реалността на бойното поле, пред която е изправен, съгласно мен е необратима ", добави генералът в оставка и посочи, че мобилизацията, анексирането и даже завоалираните нуклеарни закани " не могат да го измъкнат от тази съответна обстановка ".
 
В някакъв миг ще би трябвало да стартират договаряния - и те ще са началото на края, предсказва Петреъс. " Но опасността би трябвало да се приема съществено ", прибавя още някогашният боен.
 
Високопоставеният републиканец от комисията по външни връзки на Сената на Съединени американски щати Марко Рубио също счита, че Путин е изправен пред два разновидността: да сътвори отбранителни линии или да се отдръпна и да загуби територия. Според Рубио е " изцяло допустимо " Путин да нанесе удар по разпределителни пунктове, в това число в Полша, през които в Украйна влизат американските и съюзническите доставки, заяви Българска телеграфна агенция.
 
Според сенатора най-тревожният вид е възможна " съветска офанзива против територията на НАТО, да вземем за пример ориентирана против летище в Полша или друга точка на систематизиране " (...) " НАТО ще би трябвало да отговори на това " и реакцията ще зависи от мащаба и естеството на нападението, акцентира той. Путин евентуално счита, че нахлуване против логистичен център може да не докара до ескалация, даже този център да не се намира в Украйна. Но НАТО може да е на друго мнение, предизвестява Рубио.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР