САЩ и техните съюзници трябва да поддържат позицията, че единственият

...
САЩ и техните съюзници трябва да поддържат позицията, че единственият
Коментари Харесай

САЩ настояват за мир в Украйна само при условията на Киев 

САЩ и техните съдружници би трябвало да поддържат позицията, че единственият вид за преустановяване на огъня и реализиране на мир в Украйна е при осъществяване на всички условия на Киев.

Сред тях са цялостно евакуиране на съветските войски, опазване на териториалната целокупност на страната отпреди войната, в това число и връщане на Крим, нелегално анексиран от Москва през 2014 година

Тази теза разви в петък американският държавен секретар Антъни Блинкен по време на свое посещаване във Финландия, която неотдавна се причисли към НАТО.

“Вярваме, че предпоставката за смислена дипломация и същински мир е една по-силна Украйна, способна да възпира и да се пази от всяка бъдеща експанзия ”, сподели Блинкен, представен от Асошиейтед прес.

Той още веднъж изрази позицията на Съединени американски щати, че “прекратяване на огъня, което просто замразява сегашните линии ”, ще даде опция на съветския президент Владимир Путин “да затвърди контрола си върху завзетите територии, да си почине, да се превъоръжи и да нападне още веднъж ”.

“Това няма да е обективен и дълготраен мир ”, предизвести американският държавен секретар.

По думите му, в случай че бъде разрешено на Москва да резервира контрола си върху окупираните украински територии, това ще насърчи Русия и други евентуални агресори по света.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР