САЩ и техните съюзници широко тълкуваха първоначалните цели на руския

...
САЩ и техните съюзници широко тълкуваха първоначалните цели на руския
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Кремъл преминава към „план Б“ във войната с Украйна

САЩ и техните съдружници необятно поясниха първичните цели на съветския президент Владимир Путин да включват завладяването на Киев за няколко дни и промяната на държавното управление на украинския президент Владимир Зеленски с проруски режим.

Нищо от това не се случи. Високопоставен американски чиновник сподели пред, че индикации сочат, че повече от три седмици изтощителна борба, в която Украйна е оказала гневна опозиция на съветските сили, е предиздвикала Путин да поправя тактиката си.

Новата оценка на желанията на Путин, която се споделя от висши чиновници в администрацията на Байдън, е да принуди Киев да одобри съветските искания към южните и източните територии на Украйна. След като завзе както Крим, по този начин и районите на Донбас през 2014 година, Русия се стреми да обезпечи „ сухопътен мост “ сред Западна Русия и Кримския полуостров и да разшири съветския надзор над района на Донбас.

Владимир Путин също ще продължи своя боен напън, в това число разбиването на украински градове, като пресметна, че това ще накара Зеленски да изостави очакванията си да се причисли към Запада и да се съгласи с безпристрастен статут и други съветски претенции.

„ Ако настояванията на Путин за територия и неутралитет бъдат отхвърлени, се чака той да се опита да задържи цялата земя, която силите му заеха, и да се бие “, споделиха представители на Съединени американски щати. „ Въз основа на нашите военни оценки наподобява, че той се връща към тактиката на блокада “, сподели различен чиновник на Съединени американски щати.

За обсадените жители на Украйна тактиката за смяна значи седмици — евентуално месеци — офанзиви от отслабената съветска войска, постоянно удовлетворена да изстрелва ракети и артилерия от разстояние. Тази смяна има за цел да притисне държавното управление на Зеленски да се откаже от територия и да отстъпи споразуменията за сигурност.

„ План Б “ на Путин, както го назова един от американските чиновници, идва с редица значими предизвестия. Представители на Съединени американски щати означават, че Путин може да разшири военните си цели, в случай че армията му стартира да има по-голям триумф против силите на Украйна. Статутът на столицата остава открит въпрос и поради огромната украинска опозиция, не е ясно дали съветските военни могат да насочат задоволително войски, с цел да отделят компактно Киев и да завладяват украинската столица, настояват някои представители на Съединени американски щати.

Интерпретацията на тактиката на Путин не е резултат от публична оценка на разследващата общественост, а е мнението на някои американски чиновници с достъп до класифицирана информация, които не настояват, че тактиката ще проработи. Някои анализатори означават компликацията при оценката на задачите и дилемите на Путин и предизвестяват да не се чете прекалено много в развиването на бойното поле.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР