САЩ и техните съюзници от НАТО правят всичко възможно, за

...
САЩ и техните съюзници от НАТО правят всичко възможно, за
Коментари Харесай

Москва: САЩ правят всичко възможно, за да удължат колкото се може повече военните действия в Украйна

САЩ и техните съдружници от НАТО вършат всичко допустимо, с цел да удължат спора в Украйна и да го създадат колкото се може по-кръвопролитен, съобщи ТАСС, цитирайки изявление на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

По нейните думи повече от 30 страни, в това число страни от НАТО, реализират крупни доставки на оръжия за потребностите на Украйна, защото се притесняват от проваляне на Киев. " Обхватът на доставяните оръжия продължава да се уголемява и към този момент включва едрокалибрена артилерия и ракетни установки за залпов огън ", означи тя.

Според Захарова безконтролните доставки на въоръжение за Киев от страни от НАТО способстват за унищожаването на Украйна. " Това не са помощи, това е просто съучастничество в унищожаването на една страна, наречена Украйна ", сподели тя.

Говорителката на съветското външно министерство назова италианския кротичък проект за Украйна " фикция ", съобщи Ройтерс. " Не можете да снабдявате Украйна с оръжия с едната ръка и да измисляте проекти за спокойно разрешаване на обстановката с другата ", сподели тя във връзка с италианската самодейност. Вчера Кремъл, сподели че към момента не е разгледал самодейността, само че се надява да я получи по дипломатически канали. Захарова сподели за предлагането: " Ако те се надяват, че Руската федерация ще се хване на какъвто и да било западен проект, то тогава те не са разбрали доста ".

Захарова прикани международната общност да не се води по изказванията на Зеленски за неговата подготвеност да се срещно единствено с Путин и единствено за разискване на преустановяване на спора. " Невъзможно е да се разяснява това, което излиза от Зеленски всеки ден (...), и то не въз основа на събитията, а на посланията и вибрациите, които той улавя. Не знам с кого го е споделил, за какво го е споделил, не мисля, че е подходящо международната общност да се води по него ", съобщи тя.

По отношение на задържането на някогашния молдовски президент Игор Додон Захарова съобщи, че Москва разчита, че управляващите на Молдова ще зачитат всички права на арестувания. " В противоположен случай има заплаха казусът да се трансформира в почистване на сметки по политически аргументи, главната от които е, че Додон принадлежи към молдовските политически сили, които се застъпват за развиването на градивен разговор на взаимно почитание с нашата страна ", сподели говорителката. Захарова съобщи, че съветската страна ще следи този развой, като добави, че Москва счита обстановката със задържането на Додон за вътрешен въпрос на Молдова.

Говорителката на съветското външно министерство заяви също, че Москва приготвя ограничения против англоезични медии в отговор на " вражески дейности " на задгранични държавни управления към съветски медии. Тя сподели, че Русия приготвя ограничения против " англосаксонски медии " - термин, който съветски публични представители постоянно употребяват за англоговорящия свят.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР