САЩ и техните съюзници и партньори търсят по-конструктивни отношения с

...
САЩ и техните съюзници и партньори търсят по-конструктивни отношения с
Коментари Харесай

Блинкен: Вашингтон осъжда забраната за влизане на европейски служители в Русия

Съединени американски щати и техните съдружници и сътрудници търсят по-конструктивни връзки с Русия , само че тя би трябвало да съблюдава своите интернационалните отговорности. Това мнение изрази държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, оповестява ТАСС. Той означи, че Вашингтон " се причислява към водачите на Европейксия съюз (ЕС) и осъжда " възбраната за влизане в Руската федерация на редица европейски чиновници . Според, това решение на съветските управляващи е „ следващият опит за заплашване на критиците “.
Припомняме, че по-рано съветското външно министерство разгласява изказване, съдържащо лист на жителите на държавите-членки на Европейски Съюз, на които е неразрешено влизането на територията на Руската федерация. Той съдържа имената на осем души и включва по-специално ръководителя на Европейския парламент Дейвид Сасоли, ръководителя на прокуратурата в Берлин Йорг Раупах, ръководителя на лабораторията за химическа, биологична, радиационна и нуклеарна сигурност на Шведския институт за тотална защита Оса Скот, заместник-председателя на Европейската комисия (ЕК), европейския комисар по полезностите и прозрачността Вера Юрова. Това решение на Москва беше отговор на ограничаващите ограничения, наложени на 2-ри и 22-ри март от Съвета на Европейски Съюз против шестима съветски жители.
 Антъни Блинкен отива на консултациите на НАТО в Брюксел Антъни Блинкен отива на консултациите на НАТО в Брюксел
Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се насочва в Брюксел в понеделник за второто си пътешестване в границите на седмици, с цел да се консу...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР