САЩ и Русия ще преговарят за Украйна, потенциален знак, че

...
САЩ и Русия ще преговарят за Украйна, потенциален знак, че
Коментари Харесай

Предстои среща Блинкън-Лавров за Украйна

Съединени американски щати и Русия ще договарят за Украйна, евентуален знак, че " дипломацията не е мъртва ", написа английският вестник " Гардиън ". Изданието отбелязва, че в петък американският държавен секретар Антъни Блинкън ще се срещне с съветския външен министър Сергей Лавров в Женева на фона на опасения, че Русия може да нападне Украйна.

Вестникът цитира американски формален представител, по думите на който тази среща е знак, че " може би дипломацията не е мъртва " в напъните да бъде избегната нова съветска офанзива против Украйна.

" Гардиън " добавя, че това става и на фона покана на НАТО към Русия за нови диалози, които може да бъдат финален опит да се покаже на президента Владимир Путин, че разговорът може да му обезпечи обилни изгоди в региона на контрола на въоръжаването, които да показа пред вътрешната публика като триумф, за разлика от вероятната военна интервенция, която крие доста непредвидими политически опасности за него. НАТО и Русия обаче наподобява имат много огромни разлики за дневния ред на сходни диалози, разяснява вестникът.

Блинкън ще се срещне с съветския си сътрудник, до момента в който Белият дом предизвестява, че Русия може да нападне " когато и да е ", написа " Вашингтон пост ".

Изданието отбелязва, че американските публични представители могат единствено да гадаят дали решението им да отхвърлят настояванията на Русия ще се окаже предходник на това, което съгласно някои военни анализатори може да бъде най-голямата война по суша в Европа от десетилетия. Въпреки големия шпионски уред на Вашингтон, подпомаган от спътници и разследващи самолети, продължава да е незнайно до каква степен огромен е апетитът на Путин за инвазия, разяснява вестникът.

" Това е въпрос, на който единствено руснаците могат да ви отговорят, само че дейностите им ни демонстрират, че подхващат ходове, говорещи за желание да нахлуят в Украйна ", сподели на проведено от " Вашингтон пост " събитие непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфилд.

Съединени американски щати предизвестиха през вчерашния ден, че Русия може да нападне Украйна " във всеки един миг ", повишавайки равнището на паника тъкмо когато Вашингтон стартира нов опит за разговор с Москва, съобщи Франс прес.

" Ние сме на стадий, в който Русия може да предприеме офанзива в Украйна когато и да е ", сподели говорителката на Белия дом Джен Саки, говорейки за " извънредно рискова обстановка ".

Представителка на Държавния департамент на Съединени американски щати предизвести за напредване на съветски войски в Беларус - прилежаща на Украйна страна.

" Фактът, че следим тези напредвания в Беларус, явно дава на руснаците нов вид, в случай че решат да подхващат по-настъпателни военни дейности против Украйна ", сподели тя.

В края на предходната седмица Вашингтон към този момент упрекна Москва, че е изпратила сътрудници в Украйна за осъществяване на " диверсионни " интервенции, с цел да сътвори " претекст " за инвазия.

" Нито един вид не е изключен " от американска страна за отговор на сходна офанзива, уточни говорителката Джен Саки, запитана по-специално за изключване на Русия от SWIFT - сигурна верига за интернационалните банкови преводи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР