САЩ и НАТО не научиха урока, който Русия им преподаде

...
САЩ и НАТО не научиха урока, който Русия им преподаде
Коментари Харесай

Дмитрий Медведев: НАТО и САЩ не си научиха урока през 2008 г.

Съединени американски щати и НАТО не научиха урока, който Русия им преподаде по проблема Южна Осетия и Абхазия . Това разяснява пред публицисти заместник-председателя на Съвета по сигурност в РХ Дмитрий Медведев, оповестяват от Новости. Вчера съветските организации разпространиха напоително точно неговия коментар в границите на провелото се съвещание по сигурност, което приключи с признаването на сепаратистките територии Донецка и Луганска национални републики за самостоятелни страни и сключване на контракт за взаимопомощ и съдействие.

" През 2008 година трябваше да взема мъчно решение да. Използвайки военна мощ и политическа воля, Русия оказа помощ за спасяването на живота на стотици хиляди хора. И преподаде урок на НАТО и Съединените щати, както и на всеки, който е имал нападателни планове по отношение на съветски жители. Но и продължи цинично и безогледно да се доближава до границите на Русия, разширявайки кръга на евентуалните членове на алианса ", сподели той.

В изявлението си Дмитрий Медведев още веднъж декларира, че точно Киев е саботирал осъществяването на Минските съглашения , изцяло е развързал ръцете на националистите и радикалите, а властта в Украйна е слаба отпред с сегашния президент, оцени някогашният министър председател и президент.
 Съединени американски щати постановиха наказания на Донецките републики
Съединени американски щати постановиха наказания на Донецките републики

След признаването им от Русия

" Войната против Донецк и Луганск протичаше без правила . Хората бяха подложени на непрекъснати репресии. Обстрелваха къщите им, караха ги да живеят във безконечен боязън, да се крият в изби от бомби ", добави заместник-председателят на Съвета за сигурност.

А през последните дни обстановката в Донбас е ескалирала, установи Дмитрий Медведев, представяйки решението като отбрана на живота на съветски жители.

Припомняме, че пред 2008 Абхазия и Южна Осетия, част от Грузия, бяха приети за самостоятелни страни от Дмитрий Медведев, тогава президент на Руската федерация, за самостоятелна страна. Това стана факт след къса петдневна война

Както и в актуалната 2022 година като главен мотив за дейностите си Русия извлича от раздадените на огромна част от жителите в тези област съветски паспорти - това се приема като причина за намеса в Грузия.
 Путин призна Донбаските републики Обновена
Путин призна Донбаските републики

В послание към нацията, излъчено директно в ефир
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР