САЩ и Китай са изправени пред търговска война, която Щатите

...
САЩ и Китай са изправени пред търговска война, която Щатите
Коментари Харесай

Икономист: САЩ ще изгубят търговската война

САЩ и Китай са изправени пред комерсиална война, която Щатите са напът да изгубят. На това мнение е известният американски икономист Стивън Роуч.

" Търговските войни не са лесни за печелене, само че са лесни за губене и Америка е напът да загуби тази ", разяснява някогашният началник на Morgan Stanley в Азия, представен от CNBC.

По неговите думи спорът сред двете най-големи стопански системи към този момент е минал от чистото разменяне на закани в действителни дейности.

" Ние се намираме в ранния стадий на битката в една действителна комерсиална война. Въпросът е какъв брой надалеч ще стигне тя и какъв брой значима ще бъде в бъдеще ", счита Роуч.

Експертът изяснява, че Съединени американски щати са мощно подвластни от Китай като източник на евтини артикули. " Също по този начин ние сме подвластни от Китай за изкупуването на американки облигации, с цел да можем да финансираме бюджетните си дефицити, които, както знаем, стават все по-големи ", добавя Роуч.

Други негови сътрудници обаче са на противоположно мнение и чакат Съединени американски щати да излязат спечелили.

" В актуалните условия ние ще спечелим комерсиалната война ", разяснява основният икономист на Allianz в Съединени американски щати Мохамед Ел-Ериан и добавя, че Щатите са в по-силна позиция от Китай.

" Само обърнете внимание на представянето на американския пазар спрямо китайския и спрямо останалите огромни пазари в света ", споделя той. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР