САЩ и Китай разшириха днес своята търговска война, като взаимно

...
САЩ и Китай разшириха днес своята търговска война, като взаимно
Коментари Харесай

Китай отговори реципрочно на новите US мита

САЩ и Китай разшириха през днешния ден своята комерсиална война, като взаимно си постановиха наказателни мита от 25% върху артикули за $16 милиарда в миг когато техни представители на приблизително равнище възобновиха договарянията във Вашингтон, съобщи Ройтерс.

Така двете най-големи стопански системи в света към този момент имат мита върху артикули за общо над $100 милиарда, които си постановиха от началото на юли по правилото „ око за око “, като се чакат още такси върху вноса.

Китайското министерство на търговията съобщи, ме Вашингтон „ остава неотстъпчив “ с влизането в действие на последните наказателни мита от през днешния ден. И разгласи взаимен отговор.

„ Китай ще продължи да взема нужните контрамерки “, уточни ведомството в малко известие, в което се афишира, че Пекин ще внесе тъжба против последните мита в Световната комерсиална организация (СТО).

Президентът Доналд Тръмп заплаши да наложи мита върху съвсем всички китайски артикули, чийто годишен импорт в Съединени американски щати е над $500 милиарда, в случай че Пекин не промени практиките си в региона на интелектуалната благосъстоятелност, стратегиите за субсидиране на индустрията и структурата на митата и не стартира да купува повече US артикули.

Тъй като сумата е надалеч по-голяма от US вноса в Китай, това основава опасения, че Пекин може да прибегне към други ответни ограничения – да вземем за пример да затрудни изискванията на работа на американските компании в страната или да обезцени още юана, с цел да поддържа експортьорите си.

В администрацията на Тръмп, който инициира комерсиалната война, са разграничени по въпроса какъв брой огромен напън да окажат върху Китай. Но наподобява Белият дом има вяра, че ще завоюва от обстановката, до момента в който китайската стопанска система се забавя, а показателите на нейните фондови пазари падат.
„ Те няма да се откажат елементарно. Естествено ще отвърнат малко… Но най-после ние ще имаме повече патрони от тях. И те го знаят. Имаме доста по-силна стопанска система от тях, това също го знаят “, сподели в сряда комерсиалният министър на Съединени американски щати Уилбър Рос.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР