САЩ, Франция и Великобритания извършиха въздушни удари по Сирия, предава

...
САЩ, Франция и Великобритания извършиха въздушни удари по Сирия, предава
Коментари Харесай

Войната започна: САЩ, Франция и Великобритания нанесоха въздушни удари по Сирия

САЩ, Франция и Англия направиха въздушни удари по Сирия, предава AFP. Кореспондентът на организацията е съобщил за няколко гърмежа към 4 часа локално време (съвпада с българското). Дим се издига от северната и източната част на града. Сирийските системи за Противовъздушна отбрана отразяват ударите по Дамаск, които нанасят военните сили Съединени американски щати, Франция и Англия, предава сирийската национална организация САНА.
Сред регионите в Сирия, ударени при въздушния удар, попада въздушна база, ситуирана западно от Дамаск край границата с Ливан, предава Reuters. Извънредно в БЛИЦ! Първа неприятна вест след въздушните удари в Сирия! „ Уцелена е базата „ Ал Ширай “ край град Ал Димас “, заяви пълководец на една от локалните милиции, подкрепящи режима на Башар Асад.
Също по този начин удари са нанесени по обект в град Масяф, ситуиран на към 170 км. северно от Дамаск, армейски хранилища в района Източен Каламун североизточно от столицата, региона Кисве южно от Дамаск и обект на издигащите се над Дамаск хълмове Касюн. Сирийските държавни медии оповестяват, че под удар е подложен проучвателен център в Дамаск, който съгласно Пентагона е употребен за насърчаване на химически оръжия.
Англия е взела участие с четири самолета „ Торнадо “ в ограничавания въздушен удар против Сирия. Министър-председателят на страната Тереза Мей съобщи, че „ не е имало практична опция на потреблението на мощ “, с цел да се попречи на използването на химическо оръжие от страна на сирийския режим “, оповестява Би Би Си.
Сирийската държавна телевизия назова ударите „ нарушаване на интернационалното право “. В свое изказване Тереза Мей уточни, че режимът на президента Башар Асад е показал „ резистентен модел на държание “ във връзка с използването на химически оръжия, и „ би трябвало да бъде спрян “.
„ Опитахме да използваме всеки вероятен дипломатически канал, с цел да реализираме това. Това не е интервенция в революция. Не е за промяна на режима. Това е изцяло стеснен и целеустремен удар, който няма да увеличи напрежението в района и който прави всичко допустимо да предотврати жертвите измежду цивилното население “, изясни английският министър председател. Изтребителите „ Торнадо “ са на въоръжение в Кралските военновъздушни сили от 1980 година. Те са били употребявани за обезпечаване на зоните без полети в Ирак.
Основно се употребяват за въздушни удари и обстрел на други самолети. Използването на оръжия като крилатите ракети “Storm Shadow” значи, че „ Торнадо “ са блъснали задачите от доста разстояние. От английското министерство на защитата разказват ракетата като „ проектирана за далекообхватна, доста прецизна, с надълбоко навлизане в командните и контролните бункери на врага. Тя се изстрелва от самолети Tornado GR4. Тези изтребители са оборудвани и с ракети „ Бримстоун “ – дейно оръжие против отбранителни системи, което също по този начин може да се употребява във всевъзможни метеорологични условия, денем и през нощта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР