Съседните на България натовски държави поддържат самолети F16, затова и

...
Съседните на България натовски държави поддържат самолети F16, затова и
Коментари Харесай

Плевнелиев: Да изберем F16, както направиха съседите ни от НАТО

Съседните на България натовски страни поддържат самолети F16, по тази причина и България би трябвало да избра боен изтребител от този модел. Това мнение изрази пред Би ти Ви президентът в годините сред 2012 и 2017 Росен Плевнелиев.

" Грипен " не е най положителното - самолетът не е единствено да лети, а и да се стреля, да може да отбрани националния суверенитет. Но това е допустимо единствено с нашите съдружници. Румъния, Турция, Гърция, по на север Полша - всички те имат F16, може би не е инцидентно това " сподели Плевнелиев и добави, че в сериозна обстановка българските летци дружно с сътрудниците всички дружно да защитят националния суверенитет.

Той изрази безпокойството си от това, че настоящият държавен глава Румен Радев е оказал въздействие на служебното държавно управление, ръководено от Огнян Герджиков, да вземе решение в интерес на шведския изтребител " Грипен ". Изрази вяра, че парламентарната комисия ще изследва случая и българските жители ще бъдат осведомени какво се е случило. " Депутатите имат цялостно съображение да видят имало ли е напън и форма на въздействие от страна на президентската институция към служебното държавно управление. Бях обезпокоен, когато Герджиков сподели, че е имало. Гражданите би трябвало да схванат дали е имало форма, която президентската институция не трябва да си разрешава - да предопределя работата на държавното управление в публичните поръчки ", сподели той.

Плевнелиев подлага на критика Радев и за състава на делегацията, придружавала го във Ватикана. Много тежка неточност на президентската институция - нямаше представители на религиозните общности и на Народното събрание като се изключи господин Марешки. А и отговорът му, че такова е било настояването на Ватикана... Голям гаф на езика на дипломацията е Ватикана да ви опровергава ", разяснява той.

Плевнелиев изрази вяра, че в границите на председателството на Европейски Съюз България ще се прояви като районен водач на Балканите и ще зададе тона на дебатите за бъдещето на Европейски Съюз след Брекзит и за финансовата рамка до 2030 година
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР