Съседи на родения във Великобритания терорист Салман Абеди, който взриви

...
Съседи на родения във Великобритания терорист Салман Абеди, който взриви
Коментари Харесай

Нови подробности за касапина от Манчестър, ето какво се случва със семейството му

Съседи на родения във Англия терорист Салман Абеди, който взриви бомба в „ Манчестър сцена ”, описаха за неговото „ необичайно държание ” в седмиците преди клането. 23-годишният нападател, който има либийски корени, пред дома си „ посред улицата е произнасял на всеослушание ислямски молебствия ”.  Полицията сега се пробва да откри, дали Абеди е работил самичък или е бил част от терористична клетка. По-рано стана известно, че по отношение на атентата в Манчестър са били осъществени арести на трима души.

Приятел от учебно заведение на терориста сподели пред MailOnline, че Абеди си е бил пуснал брада, последният път когато го бил видял. По думите му, той се е държал необичайно. Съседка на касапина твърди, че е чула по какъв начин Абеди е четял на всеослушание пред дома си ислямски молебствия в седмиците преди атентата. 21-годишната Лина Ахмед съобщи пред „ Мейл Онлайн”: „ Семейството му е от Либия. Те се държат необичайно. Преди няколко месеца Салман четеше на всеослушание ислямски молебствия на улицата. Той ги четеше на арабски. Казваше, че „ има единствено един Бог и Мохамед е неговият пророк”. ”.

Абеди е третият наследник от четирите деца на либийското семейство, което пристигнало във Англия, с цел да избяга от режима на Кадафи. Смята се, че фамилията е живяло в манчестърския квартал Фалоуфилд минимум 10 години.

Също е известно, че Абеди е бил почитател на футболния тим „ Манчестър Юнайтед” и се е радикализирал през последните две-три години.

Според някои източници, цялото му семейство, с изключения на двамата по-големи братя на Салман, са се върнали в родната Либия.

Абеди е израснал в региона Уалей Рейндж, единствено на метри от гимназията, която стана известна през 2015 година, когато близнаците и отличните студенти по медицина Захра и Салма Халан избягаха от вкъщи си, с цел да отидат при джихадистите в Сирия.

Приятелят му от учебно заведение Леон Хол е разказал пред MailOnline, че е видял килъра предходната година. По думите му, тогава той си е бил пуснал брада. Салман също бил огромен почитател на „ Манчестър Юнайтед”.

26-годишният Хол и Абеди са живеели близо един до различен в региона Мос Сайд в Манчестър. По-късно пък направи живеели врата до врата на намираща се наоколо улица и ходили в едно и също учебно заведение. „ Миналата година го видях. Беше си пуснал брада. Не си говорихме, единствено си кимнахме с глава. Не помня преди този момент да съм го виждал с брада”, описа Хол.

По думите му, двамата израснали, като са си играели на улицата дружно, наоколо до домовете им. „ Преди доста години бяхме се скарали за нещо. Не беше кой знае какво, само че той постоянно имаше проблем с характера. Не мога да кажа, че съм го харесвал като човек”, сподели още Хол.

Хол също удостовери, че Абеди е бил мохамеданин.

Известно е, че атентаторът е бил прочут на управляващите. Салман Абеди и е бил прочут по¬рано на английските служби, твърди американският новинарски канал „ Си Би Ес Нюз “. Същото твърди и английският " Скай нюз ", като се базира на държавни източници от Съединените щати. По последни данни стана известно, че терористът е дошъл в „ Манчестър арена” с трамвай. Това е малобюджетен тероризъм, с който Лондон се сблъска към този момент преди два месеца. Тогава терористът бе наел автомобил, а тук – просто билет за трамвай и самоделна бомба. Кадри, публикувани от медиите, демонстрират по какъв начин полицията нахлува в леговището на Абеди на " Елсмур Роад " в квартала " Фалоуфилд " в Манчестър.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР