Със зрелищно откриване стартира международното танцово състезание International Dance Open

...
Със зрелищно откриване стартира международното танцово състезание International Dance Open
Коментари Харесай

Над 1000 танцьора се борят за приз “НЕВЯНА ВЛАДИНОВА“ на международното танцово състезание International Dance Open

Със зрелищно разкриване започва интернационалното танцово съревнование International Dance Open в София, което се организира на 19 и 20 ноември в Overgaz  Arena Hall.

Първият спортен ден бе открит от балерините от Танцово студио Амелия, София, които са медалистки от редица български и международни танцови конгреси. Те приковаха вниманието на аудиторията с изящните си осъществявания в джаз, контемпорари и лирикъл.

По време на надпреварата за първи път в България ще бъде връчен специфичен приз, основан на името на  Невяна Владинова  – вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика и финалист от Летните олимпийски игри в Рио.

В надпреварата вземат участие над 1000 деца  от танцови клубове от България, Украйна, Румъния, Хърватия, Молдова, Турция и Унгария, които мерят сили на сцената в разнообразни стилове: типичен балет, съвременен танц, джаз, лирикъл, контемпорари, мюзикъл, шоу денс и други Оценява ги звездно жури с едни от най-изтъкнатите хореографи и танцови експерти у нас.

А най-големият приз Невяна Владинова ще бъде връчен персонално от известната българска спортистка на най-заслужилия солист в надпреварата на 20 ноември 2022 от 17 часа. Това е второ издание на International Dance Open у нас. Първото беше през април 2022 година, а в
Всичко за Вашата сватба
този момент представителят на състезанието за България Николина Въкова, е подготвила още по-бляскаво и охолно събитие, на което всички танцьори от 3 до 25 годишна възраст ще се потопят в предколедната атмосфера и магията на танца.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg