Със заповед на премиера Стефан Янев са назначени трима заместник-министри

...
Със заповед на премиера Стефан Янев са назначени трима заместник-министри
Коментари Харесай

Премиерът назначи четирима нови зам.-министри

Със заповед на премиера Стефан Янев са назначени трима заместник-министри на стопанската система и заместник-министър на енергетиката.

Ивелина Пенева, която поема длъжността заместник-министър на стопанската система, има богат опит в държавната администрация. Била юристконсулт в Министерството на финансите, както и основен инспектор в Изпълнителната организация „ Одит на средствата от Европейски Съюз “. През 2015 - 2018 година е шеф на „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ в Министерството на стопанската система. От юни 2019 г. практикува като юрист в Софийска адвокатска гилдия.

Поста заместник-министър на стопанската система заемат също Орлин Япраков и Красимир Киряков. Орлин Япраков е работил в банковия бранш, а също е бил началник на сдружения, които се занимават с планове в IT бранша и консултантски действия по структуриране на покупко-продажби и ходатайство по обезпечаване, обезпечаване и финансиране. 

Красимир Киряков има над 25-годишен опит при ръководство на интернационалните планове. В последните 4 години е шеф маркетинг на компания за консултантски услуги по европейски оперативни стратегии. Киряков е бил заместник-министър на образованието и науката в интервала 2016-2017 г. 

Със заповед на премиера Стефан Янев от длъжността заместник-министър на стопанската система е освободена Ирена Младенова.

Георги Самандов е назначен за заместник-министър на енергетиката. От декември 2013 година до сегашния миг е шеф „ Енергийни пазари “ в компания от бранш енергетика. Преди това е работил като търговски представител и инженер-енергетик също в компании от системата. Притежава магистърска степен по електроенергетика и електрообзавеждане от Техническия университет в София.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР