Със заповед на началника на Дирекцията за национален строителен контрол

...
Със заповед на началника на Дирекцията за национален строителен контрол
Коментари Харесай

ДНСК прекрати лицензите на 6 фирми за строителен надзор

Със заповед на началника на Дирекцията за народен строителен надзор са прекъснати удостоверенията на 6 компании за строителен контрол. Мярката е по отношение на влезнали в действие три наказателни постановления за период от две години, с които са наложени имуществени наказания на глобените юридически лица. 

С плана на Закон за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията е планувано повишение на контрола върху надзорните компании, както от районните дирекции за народен строителен надзор, по този начин и от Централно ръководство. За задачата РДНСК ще правят служебни инспекции на комплексния отчет, съдържащ оценка за сходство на капиталовите планове с главните условия към градежите.

Освен това се планува служебните инспекции на ДНСК да обзет всички издадени позволения за градеж, като се изключи издадените от министъра на районното развиване и благоустройството.

Целта е по-стриктното осъществяване на отговорностите и отговорностите на участниците в строителния развой, както и повишение качеството на строителството, сигурността и безвредната употреба на градежите.

За интервала януари – септември тази година ДНСК е наложила имуществени наказания на компании за строителен контрол в размер на близо 300 000 лева и санкции на физически лица за още над 10 000 лева За съпоставяне – за същия интервал на 2018 година от ДНСК са наложени имуществени наказания на лица упражняващи строителен контрол в размер на близо 215 000 лева и санкции на физически лица за над 5 000 лева

Направени са 4341 инспекции на компании, извършващи надзор при строителството на градежи от първа до трета категория. За открити нарушавания са формирани 61 акта по Закон за административните нарушения и наказания, по които са издадени наказателни постановления и 4 заповеди за прекъсване на градежи.

От началото на годината до в този момент ДНСК е направила над 17 000 служебни инспекции на издадени позволения за градеж и заповеди за допълнението им, като са анулирани 145 позволения за градеж.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР