Със заповед на министър-председателя Стефан Янев са назначени двама заместник-министри

...
Със заповед на министър-председателя Стефан Янев са назначени двама заместник-министри
Коментари Харесай

Назначиха още трима нови заместник-министри - във Външно и в туризма

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев са назначени двама заместник-министри на външните работи и заместник-министър на туризма, заяви пресслужбата на кабинета. Тодор Чуров и Василий Такев заемат длъжността заместник-министри на външните работи, а Ирена Георгиева е назначена за зам.-министър. 

Тодор Чуров е дълготраен посланик от кариерата, няколко пъти е заемал длъжността заместник-министър на външните работи. Бил е заместник-ръководител на посолството ни във Вашингтон, дипломат на България в Кувейт, непрекъснат представител и началник на Постоянната делегация на България към НАТО в Брюксел, а от 2016 година до 2021 година е дипломат на България в Румъния, допълват от Министерски съвет. 

Василий Такев също е дълготраен посланик от кариерата. Бил е дипломат на България в Аржентина, Руската федерация, Испания, Полша, Португалия. Бил е заместник-министър на външните работи и непрекъснат секретар на Министерството на външните работи /МВнР/. В момента е общоприет шеф " Двустранни връзки " и " Европейски въпроси " в Министерство на външните работи. 

Ирена Георгиева е назначена на длъжността заместник-министър на туризма, на която е била в интервала февруари 2015 г.- май 2021 година като дълготраен специалист от бранша. Професионалният опит на Георгиева е напълно обвързван с туризма. Има над 25-годишен управнически опит в тази сфера като началник на туристически организации. Защитила е и редица документи с подобен профил. От 2006 година е член на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически организации (АБТТА), а от 2009 година до 2013 година е ръководител на АБТТА. След това още веднъж е член на управителния орган на асоциацията до назначението й за заместник-министър на туризма през февруари 2015 г. Ирена Георгиева е и приет интернационален експерт в туризма. Била е член на Борда на шефовете на ЕСТАА (The European Travel AgentsТ and Tour OperatorsТ Associations), като е заемала позициите шеф и заместник-директор в организацията, а от 2010 до 2012 година е била и неин президент, показват от държавната пресслужба. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР