Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността заместник-министър на

...
Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността заместник-министър на
Коментари Харесай

Стефан Янев освободи две заместник-министърки на Кирил Петков

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността заместник-министър на стопанската система са освободени Калина Константинова и Яна Балникова, заяви държавната пресслужба.

Освободен е и заместник-министърът на туризма Даниела Стоева-Иванова.

Вероятно освобождението на Константинова и Балникова е обвързвано с това, че те са от екипа на Кирил Петков, който към този момент не е част от служебното държавно управление. Възможно е освободените заместнички на Петков да станат част от подготвяния политически план, в който ще влезе и някогашният длъжностен министър на финансите Асен Василев.

При анонсирането на влизането си в политиката самият Кирил Петков уточни, че част от досегашния му екип в Министерството на стопанската система също ще взе участие в политическия му план, който  " няма да е на база политически линии ляво-дясно ".

" Хората, с които ще се заобиколим, ще бъдат със същия профил - с високо равнище на честност, които имат кариера и сполучливо съществуване отвън политиката. Да си самостоятелен, значи да имаш опция. Ако си мечтаеш единствено и само за кариера, ти ставаш подвластен. Ще желаеме равнището на честност да бъде доказуемо - да се знаят техните средства, какви са, от кое място са ", разказа Петков профила на хората, с които ще се обкръжи.

Според формалната й биография Калина Константинова приключва стопанска система в Колеж Бард в Ню Йорк и магистърска степен по Устойчиво развиване в Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки във Англия. Тя е икономист, профилиран в областта на икономическото развиване, със мощен фокус върху предприемачеството. Работила е в частния, обществения и нестопанския бранш.

Яна Балникова има над 10-годишен опит в аутсорсинг промишлеността, където основава и ръководи огромни екипи, осъществя планове в разнородни промишлености и внедрява стратегии за усъвършенстване на процеси. Била е  част  от управническия екип на сполучлива интернационална компания, учредена в България. През 2018г. се причислява към екипа на млада новаторска биотехнологична компания. Завършила е японистика в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ и има магистратура по Бизнес администрация от Американския университет в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР