Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността заместник-министър на

...
Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността заместник-министър на
Коментари Харесай

Александър Петков е освободен от длъжността заместник-министър на отбраната

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността заместник-министър на защитата е освободен Александър Петков.

Това заяви Правителствената осведомителна работа.

Александър Петков бе назначен за заместник-министър на защитата със заповед на тогавашния длъжностен министър председател Стефан Янев на 18 май 2021 година

Той е роден на 12 септември 1968 година в гр. София. Дипломира се в УНСС като магистър по финанси и банково дело през 1994 година По-късно приключва право в Института за следдипломна подготовка към УНСС, Център за стопанска система и ръководство. От края на 2017 година досега на заемането на поста „ заместник-министър на защитата “ работи в редица търговски сдружения, измежду които „ Снабдяване и търговия – МО “ ЕООД и „ Български енергиен холдинг “ ЕАД. Бил е шеф за връзки с вложителите и финансово обмисляне в „ Кепитъл Консепт Лимитед “ АД, съучастник и съветник във „ Финансово-правна къща “ ООД и „ Юнифайт Партнерс Груп “ ООД, както и общоприет управител (управител) на „ Блом България “ ЕООД.

През своята трудова процедура е заемал експертни длъжности в няколко сдружения, работещи на пазарите за скъпи бумаги, бил е управител на високи позиции в сдружения от застрахователния и капиталовия бранш. Александър Петков е бил шеф „ Финанси и вложения “ в застрахователна и животозастрахователна компания „ Български парцели “ АД и началник на отдел „ Ликвидност “ в Инвестиционен медиатор „ Позитива “ АД, София. Владее британски и съветски език.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР