Със заповед на министър Младен Маринов е образувано дисциплинарно производство

...
Със заповед на министър Младен Маринов е образувано дисциплинарно производство
Коментари Харесай

Отстраниха от длъжност шефа на полицията в Силистра след безумния инцидент с деца

Със заповед на министър Младен Маринов е формирано дисциплинарно произвеждане на шефа на ОДМВР-Силистра Юлиян Караславов и той е краткотрайно отхвърлен от служба до приключването му. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
По-рано пред деня при осъществяване на проява във връзка със съревнование „ Ваканция, здравей! “ в Силистра породи случай, при който 6-годишно момиченце е получило обгаряния в региона на гърдите, краката и врата. Оказана му е здравна помощ и е настанено за болнично лекуване. Други две 6-годишни момченца са получили леки изгаряния, които са обработени от медицински екип и децата са освободени. По случая работи Районна прокуратура - Силистра.
По предписание на основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов Групово дело „ Национална полиция “ стартира инспекция за изясняване на всички условия и аргументи, довели до случая. Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов се не разрешава използването на взривни субстанции и пиротехнически произведения по време на осъществяване на демонстрации на публични места пред жители.
Днес към 11 часа на стадион " Доростол " в Силистра полицията в града е направила проява по залавяне на нарушител по отношение на 1 юни – Деня на детето. Проявата е била заключителна по програмата " Ваканция, здравей ", която се организира в детски градини и учебни заведения от Дулово, Тутракан и Силистра. На стадиона по време на случая са участвали към 300 деца
Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина " Иглика – 2 ", които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията. Няма заплаха за живота им.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР