Със заповед на кмета на Община Раковски Павел Гуджеров е

...
Със заповед на кмета на Община Раковски Павел Гуджеров е
Коментари Харесай

Частично бедствено положение заради пожара в Шишманци

Със заповед на кмета на Община Раковски Павел Гуджеров е оповестено отчасти бедствено състояние за село Шишманци. Причината е  пожарът зародил на 2 юни в цеха за събиране на пластмасови боклуци, ситуиран на територията на някогашния цех за стоманолеене, в непосредствена непосредственост до екозавода за отнасяне на битови боклуци.   И през днешния ден кметът Гуджеров бе на мястото на пожара дружно с кмета на Шишманци Костадин Иванов и екип на Кризисния щаб за бедствия и повреди към Общината. По думите му, към момента има дребни огнища и излиза пушек от мястото на пожара, само че доста по-малко от предходните дни дни.



„ Категорично декларирам, че за момента действителна директна заплаха за популацията няма, само че за спокойствието на жителите на Шишманци и близките села по мое гледище, ще бъде изпратена мобилна група на екоинспекцията и Регионална лаборатория – Пловдив към Изпълнителната организация по околна среда, която всекидневно да мери качеството на въздуха в Шишманци до анулиране на частичното бедствено състояние. "

Превантивните рекомендациите от Регионална инспекция за опазване на околната среда към хората са да се заобикалят действия навън и да се затварят прозорците на жилищата в обитаемоте места на югозапад от пожара. Излагането по-продължително време на този дим, въпреки и с дребни нездравословни концентрации в него, може да има недобър здравен резултат върху хората.



Екипите на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " не престават гасителните дейности. В развой на изясняване са аргументите за експлоадирането на огъня. Все още няма публично мнение от проверяващите органи.

Очаква се бедственото състояние да остане до цялостното преодоляване на пожара и стойностите на циановодород във въздуха да паднат до стойности близки до нулата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР